Valilik Konağı önünden geçen yol çöktü

Uşak Valilik Konağı ve Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi arasından geçen Kolej Sokak’ın bir bölümü çöktü. Sabaha karşı göçtüğü tahmin edilen yolda o saatte kimsenin bulunmaması can kaybını önledi. Güvenlik tedbirleri alınarak yol her iki taraftan da trafiğe kapatıldı.
Valilik Konağı önünden geçen yol çöktü

Diş Hekimliği Fakültesi bahçesinde yeni diş hekimliği hastanesi ve fakültesi binası temeli kazılırken yolun çökmesi, uzmanlara göre hafriyat işlemelerine yapılan yanlışlardan kaynaklandı.

Uşak Valilik Konağı ve Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi(Eski sağlık koleji) arasında bulunan Cumhuriyet Mahallesi Kolej Sokak’ta tahminen sabaha karşı yolu bir bölümü çöktü. Çökmenin olduğu saatlerde yolda araç ve insan olmaması can ve mal kaybına engel oldu. Fakültenin bahçe duvarının yaklaşık 50 metresi hafriyat çukuruna uçtu.

İnş. Müh. Mehmet Çakır (Uşak İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı)

“Hafriyat sırasında yanlışlar yapılmış olabilir”

Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi bahçesinde yeni bina yapımı için  temel kazılması çökmenin nedeni olabileceğini belirten Uşak İnşaat Mühendisleri Odası eski başkanlarından deneyimli İnşaat Mühendisi Mehmet Çakır, “Muhtemelen o sokağın çöken kısmın altından bir elektrik, kanalizasyon, ya da su hattı gibi bir şey geçiyordu. Altta bir boşluk oluştu.

Temel hafriyatı öncesi mutlaka jeolojik etüt yapılmış olması gerekirdi. Bu etüt sırasında bu boşluğun tespit edilmesi ve temel kazısı sırasında kazı seviyesinin bu boşlukla eşit seviyede olması gerekirdi. Burada fazladan kazı yapılmış ve boşluk kısmına destek yapılmamış.

Yağan kar ve yağmur suları da toprağın temel çukuruna doğru kaymasına neden olmuş. Hafriyat işlemleri sırasında bir takım şeyler gözden kaçırılmış diye düşünüyorum” şeklinde görüş bildirdi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

İlgili Haberler