Uşak İMO’da “Doruk” devri bitti yeniden Alp devri başlıyor

Uşak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) olağan genel kurulu bugün başladı. Odanın 3 dönemdir başkanlık görevini yapan İnşaat Mühendisi Ali Osman Doruk, tüzük gereği yeniden aday olamadı. Genel kurula liste sunan tek isim 30 yıllık İnşaat Mühendisi Ümit Alp oldu.
Uşak İMO’da “Doruk” devri bitti yeniden Alp devri başlıyor

Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Genel Kurulu Küçükçarşı’da bulunan oda binası toplantı salonunda başladı. Yaklaşık 500 üyesi bulunan odanın genel kurulu bugün yapılırken seçimler yarın (Pazar günü) yapılacak.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ali Osman Doruk, Uşak dışındaki eğitim, toplantı ve seminerlerde yönetim olarak Uşak’ı başarı ile temsil ettiklerini, Murat Dağı’nı madencilere karşı korumada oda olarak aktif rol oynadıklarını, Son 2 yılda pandemi nedeni ile yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Daha sonra Divan oluşturuldu. Divan başkanlığına; eski oda başkanlarından İnşaat Mühendisi Mehmet Çakır, yardımcılıklarına da Osman Çalıkuşu ve Emre Erdem seçildi.

Başkan Ali Osman Doruk tüzük gereği 4. kez aday olamadı

Divan Başkanı Çakır, Başkan Ali Osman Doruk ve yönetimine başarılı hizmetlerinde dolayı teşekkür ederek; “ne yazık ki; Sayın Doruk, tüzükte 3 dönemden fazla başkanlık yapılamayacağı kuralı olduğu için yeniden aday olamadı. Genel kurulumuz odamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Odada 2010 – 2012 yılları arasında Başkanlık yapan 30 yıllık İnşaat Mühendisi Ümit Alp de kısa bir konuşma yaparak üyelere destekleri için teşekkür etti.

Faaliyet ve mali raporlarının  okunup ibrasının ardından Divan Başkanı Mehmet Çakır, başkanlık ve yönetim kurulu adayı olmak isteyenlerinin listesinin divana sunulmasını istedi.

Başkan Adayı Ümit Alp’in liste sunması ile genel kurulun bugünkü bölümü tamamlanmış oldu.

Uşak İMO Aday Listesi:

Ümit Alp (Başkan), Celal Onur Şahal, Onur Akkuş, Halil İbrahim Kızıldağ, Aslıhan Tuncer, Murat Yatkın ve Öznur Doğancı,

Uşak İMO Genel Merkez Genel Kurul Delege Üyeliği Aday Listesi:

Mehmet Çakır, Osman Çalıkuş, Ali Osman Doruk, Ümit Alp ve Celal Onur Şahin.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler