Uşaklı çevreciler Küçükler Barajını kurtarmak için bir araya geldi

Uşak Murat Dağı Yok Olmasın Platformu (MUDYOP), Murat Dağı’nda nikel ve diğer madenlerin aranmasına izin vermeyeceklerini, Gediz ve Banaz çaylarının kirletilmesine de; “DUR” diyeceklerinin altını çizdi.
Uşaklı çevreciler Küçükler Barajını kurtarmak için bir araya geldi

Platform adına açıklama yapan Uşak Mimarlar Odası Başkanı Çağlar Samancı, platform olarak bundan sonra Uşak ve çevresinin kirlenmesine, insanların susuz kalmasına izin vermeyeceklerini ve Uşak’ı kirletenlerle kararlılıkla mücadele edileceğinin altını çizdi.

 

Samancı, Millet Bahçesi’ne karşı olmadıklarını, ancak bölgede betonlaşma istemediklerini de kaydetti.

Uşak Mimarlar Odası, Uşak inşaat Mühendisleri Odası, TEMA Uşak İl Temsilciliği, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği, Uşak Paşalarlılar Dayanışma ve Kültür Derneği ve Ulubey ÇEDAY gibi oda ve STK’lardan oluşan Uşak Murat Dağı Yok Omasın Platformu yönetimi toplandı.

Uşak Mimarlar Odası toplantı salonunda bir araya gelen platform üyelerinin, Murat Dağı’nda bulunan ve Uşak’ın içme suyunun büyük bir kısmını karşılayan Küçükler Barajı su koruma havzasında nikel maden ocağı açılmak istenmesini ve Uşak’ın akarsularının kirletilmesinin önüne geçilmesi için neler yapılması gerektiğini görüştüğü öğrenildi.

“MURAT DAĞI’NI BİRLERİNİN RANTI UĞRUNA KURBAN ETTİRMEYECEĞİZ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uşak Mimarlar Odası Başkanı Çağlar Samancı,” Murat Dağı volkanik bir dağ olduğu için buradaki madenlere hırsla saldırıyorlar. Ancak şunu unutuyorlar: Murat Dağı Uşak’ın oksijen ve su kaynağıdır. Kendi yaşamımız ve çocuklarımızın geleceği için Murat Dağı’nı kimsenin rantına kurban ettirmeyeceğiz. Uşak ve Uşaklıyı susuz bırakmak isteyen karşısında bizi bulacaktır.

Ayrıca platformumuz, özellikle Banaz ve Gediz çaylarında artan kirliliği ve çarelerini de görüştü. Budan sonra düzenli olarak bir araya gelip disiplinli bir şekilde doğa ve çevremizi korumak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

“MİLLET BAHÇESİ BETON YIĞINI OLMASIN”

Uşak Mimarlar odası olarak Millet Bahçesi’nin betonlaşmasına başından beri karşı olduklarını kaydeden Çağlar, “Millet Bahçesi, ilk tasarlandığı gibi 110 bin metrekare alanın yeşil alan olmasını istiyoruz. Platformumuzun Değerli üyeleri ile de bu konuyu görüştük.

İhaleye çıkılan ve yaklaşık 300 araçlık olması planlanan alana kapalı otopark yapılmak isteniyor. Şu an uydu fotoğraflarından da görüleceği üzere atıl durumda bulunan arazide 600 aracın park ettiği görülebilir. 

Bu alana park etmiş 600 aracın şu anda Uşak trafiğine ve park sorununa çözüm olmadığı açıkça görülmektedir bu durumda buraya kapalı otopark yapmanın Uşak in trafik ve otopark sorununa çözüm olmayacağı aşikârdır.

Çözüm toplu taşımayı geliştirmekten geçmektedir.  Bu uygulama yeşil alan olması planlanan ve Uşak halkının yeşil alan olması için terk ettiği alanı betonlaştırmaktan ileri gitmez” açıklamasında bulundu.

(SALİH KILINÇ / HABER)