Uşaklı Albay’dan memleketine 500 çam fidanı

Uşaklı Albay’dan memleketine 500 çam fidanı

Aslen Uşaklı olan veDatça’nın Kızlan Mahallesi’nde yaşayan Emekli Albay Ali Avsever, evinin bahçesinde emek emek yetiştirdiği 500adet çam fidanını Uşak Belediyesi’ne bağışladı.

Uşak Belediyesi tarafından Muğla’dan Uşak’a taşınan çam fidanları, “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” kampanyası kapsamında kente kazandırılan park ve bahçelere dikildi.

Doğaya yapılan her yatırımın insana ve geleceğine değer kattığını belirterek evinin bahçesinde yetiştirdiği fidanlardan hediye eden 82 yaşındaki Avsever, doğduğu topraklara ve ülkesine hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.



“DEĞERİNİ KAYBEDERKEN DEĞİL, GÜÇLENDİRİRKEN BİLMELİ”



Ali Avsever, “Toprak, su ve hava inanın en değerli hazineleridir. Bu düşünceyle evimin bahçesinde yetiştirdiğim fidanlar aracılığıyla şehrime nefes olmak istedim. Doğamızı korumanın önemini, elimizdeki değerleri kaybettikçe değil, onları güçlendirirken bilmek gerekiyor. Ben Uşak Belediyesi’ne bu konudaki hassasiyeti ve fidanların memleketimde toprakla buluşmasında aracılık yaptığı için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÇAKIN’DAN TEŞEKKÜR

Emekli Albay’ın memleketine ve doğaya karşı beslediği bu samimi duygulara kayıtsız kalamayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da Avsever’e teşekkürlerini iletti. Çakın, “Geleceğimizi korumak, bugüne sahip çıkmakla mümkündür. Elimizdeki değerleri en iyi şekilde muhafaza etmek ve üzerine artılar katmak gerekiyor. Bu hassasiyetle, Uşak Belediyesi olarak şehrimizin yeşilinden sokak canlısına kadar, doğanın tüm unsurlarına sahip çıkıyor ve güzelleştirmeyi ilkemiz biliyoruz. Ben değerli büyüğümüz ve kıymetli hemşerimiz Ali Avsever’e nazik olduğu kadar anlamlı olan bu hediyesi nedeniyle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlgili Haberler