Ağaç kesme iddialarına Başkan Güngör Oral’dan cevap

Kızılcasöğüt Beldesinde yaklaşık 700 ağacın güneş enerjisi sitemi kurmak için kesilmesi iddialarına Belediye Başkanı Güngör Oral cevap verdi.
Ağaç kesme iddialarına Başkan Güngör Oral’dan cevap

Kesilen ağaç sayısının 700 değil, 300 civarında olduğunu belirten Oral, kendisinin de ağaç kesilmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu, ancak çaresiz kaldığı için ağaçları kesmek zorunda kaldığını belirtti.

Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesinde güneş enerji sistemi (GES) kurulması için 25 yılı aşkın zamandır yetişen yaklaşık 700 ağacın Kızılcasöğüt Belediyesi tarafından kesildiği iddialarına Kızılcasöğüt Belde Belediye Başkanı Güngör Oral cevap verdi.

Oral; “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; kesilen ağaç sayısı iddia edildiği gibi 700 değil, 300 civarındadır. Belediye olarak bu ağaçları kesmek zorunda kaldığımız için belediye ve şahsım olarak biz de çok üzgünüz.  Ancak kesmekten başka çaremiz kalmamıştı” dedi.

Başkan Güngör Oral neden çaresiz kaldığını da şöyle ifade etti: “Beldemizde belediyemize ait tapulu alan tek burası kaldı. Diğer yerler orman arazisi, mera gibi başka resmi kurumalar ve şahıslara aittir.

Tapusu bize ait olan bu arazi üzerinde GES kurarak burada ürettiğimiz elektrik enerjisini elektrik şirketlerine satmayı planlıyoruz. Bu sayede ayda 70-80 bin TL geliri sağlayacağız. Bu parayla da beldemize hizmet getirip, belediyemizin borçlarını ödeyeceğiz. Belediyemizin gelirleri ile borç ödemek ve hizmet üretmek çok zor görünüyor.

Ağaçları kesmek zorunda kaldığımız için çok üzgün olduğumu tekrar belirtmek isterim.”

İlgili Haberler