Sarıçam Göleti piknikçiler için daha güvenli hale getirildi

Çeşitli zamanlarda yaşanan üzücü kazalarda 5 kişinin yaşamını yitirdiği Sarıçam Göletinde emniyeti sağlamak için Kızılcasöğüt Belediyesi tarafından bir takım çalışmalar yapıldı.
Sarıçam Göleti piknikçiler için daha güvenli hale getirildi

Banaz İlçesine bağlı Kızılcasöğüt Beldesi Belediye Başkanı Güngör Oral, Sarıçam Göletinin çevresi çok güzel olduğu için Uşaklıların ilgi alanı haline geldiğini, ancak çevresindeki yolların elverişsiz olmasından dolayı şimdiye kadar 5 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı ve göl yolu üzerindeki keskin virajları toprakla doldurarak daha güvenli hale getirdiğini açıkladı.

Kasabanın imar sınırına bitişik vaziyette 2011 yılında  Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan sulama göletini çevreleyen ulaşım yolunun, mevcut arazi yapısından kaynaklanan keskin virajlar oluştuğunu ve bu virajlarda meydana gelen 2 ayrı kazada toplam 5 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Güngör Oral, “Aradan geçen süre zarfında gölet çevresinde 2 ayrı ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması için; Uşak Valiliği, İl Jandarma Alay Komutanlığı, DSİ Müdürlüğü gibi kurumlarla yapılan istişareler neticesinde; keskin virajlardaki tehlikeyi bertaraf etmek ve üzücü ölümlü trafik kazalarını önlemek için DSİ ile belediyemiz arasında bakım, onarım çalışmalarının belediyemize devredilmesi için protokol imzalanmıştır” dedi.

VİRAJLAR TOPRAKLA DOLDURULDU

Bahar ve yaz aylarında bölgeye gelen piknikçilerin güven içerisinde araçlarıyla seyahat edebilmeleri için yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Oral, “Gölet tesisi çevresinde ve yolların virajlı kısımlarında tedbir amaçlı olarak yükek hızlı tren inşaatını yapan şirkete toprak dolgu yaptırılmıştır.

Dolgu işlemi sırasında ve sonrasında gelecek yıllarda olumsuz durum ile karşılaşılmaması için DSİ görevlilerinin incelemesi ve onayı mevcuttur. Dolgu işlemi sonrası belediye olarak doldurduğumuz alanları da ağaçlandırmayı planlıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

4 KİŞİLİK AİLEYE MEZAR OLMUŞTU

2018 yılının Ağustos ayında meydana gelen kazada; Kızacasöğüt beldesinde bulunan sulama göletinde, geçen ağustos ayında bir otomobilin gölete uçması sonucu 4 kişi boğularak hayatını kaybetmişti. Kazada ölenlerin hepsi aynı ailedendi. Meydana gelen elim olayda sürücü Ramazan Yanar, ablası Ummahan Karacan (61),annesi Nazmiye Yanar (80),yengesi Gönül Yanar (48) hayatını kaybetti. Kazanın gölet kenarında piknik için kendilerine yer arayan ailenin dik yokuşu çıkarken otomobilin geri kayması sonucu meydana geldiği ifade edilmişti

BİR GENÇ DE ARACI İLE SUYA UÇMUŞTU

Yine 2019 yılı Nisan ayında da Kızılcasöğüt Göletine içerisinde 5 gencin bulunduğu bir otomobil uçtu. Otomobildeki 4 genç kendi imkânlarıyla kurtulmayı başarırken, sürücü Emre Taşkın’ ulaşılamamıştı. İzmir’den gelen dalgıçlar bir gün sonra Taşkın’ın cesedini sudan çıkarmışlardı.

İlgili Haberler