Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor

Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üreticiyi desteklemek için gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor

Türkiye'nin verimli topraklarını değerlendirmek ve tarımda üretimi arttırmak için yeni teknolojik yöntemler denenmeye devam ederken konu hakkında bir açıklama da Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Manisa’da Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak teknolojinin imkanlarını kullanarak çiftçilere her konuda destek olduklarını söyleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk “Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli, önerilen tavsiyelere uymaya özen göstermelidirler” dedi. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk bitkisel üretim sezonun başlamasıyla birlikte üreticilerin dikkat etmesi gereken hususlara yönelik açıklamalarda bulundu.

MANİSALI ÜRETİCİLER TEKNOLOJİ İLE DESTEKLENİYOR!

Tecrübeli teknik personel kadrosu ve gelişen teknolojinin tüm imkânları ile sahada olduklarını belirten İl Müdürü Öztürk; “İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan teknik personellerimiz sahadaki hastalık ve zararlı takibine yönelik olarak düzenli olarak kontroller gerçekleştirmektedir. Teknik personellerimiz gerek fenolojik gözlemler gerekse monitör tuzak kontrolleri ile hastalık ve zararlı tespitini yapmakta sosyal medya, SMS sistemi ve sahadaki çiftçi görüşmeleri ile mücadelenin doğru zamanda doğru yöntemle gerçekleşmesini sağlamaktadırlar.

Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli, önerilen tavsiyelere uymaya özen göstermelidirler. Henüz SMS sistemine kaydını yaptırmamış olan üreticilerimiz ilgili İlçe Müdürlüklerine başvurarak sisteme kayıtlarını yaptırmaları önem arz etmektedir” dedi. İl genelinde 50 adet Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu, 48 adet Dijital Kameralı Feromon Tuzak bulunduğuna vurgu yapan Metin Öztürk; “Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ile bölgedeki hava sıcaklığı, ortam nemi, yağış miktarı, toprak sıcaklığı ve yaprak ıslaklığı gibi verilerin saatlik ortalamaları kaydedilmektedir" diyerek elde edilen tüm veriler üzerinden üreticilere anlık olarak bilgilendirme ve uyarılar yapıldığını ifade etti.

Tarım ürünlerindeki zararlı popülasyonların da uygulamalar üzerinden takip edilmesine imkan sağlanırken gereksiz ilaçlamalardan kaçınmak isteyen çiftçilere de bu sayede destek sağlanıyor. Yeni sezonda çiftçiler teknoloji desteği ile daha iyi bir hasat elde edecekler.