Uşak'ta polis ve jandarma okul çevrelerinde göz açtırmıyor!

Uşak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri okul çevreleri ve servis araçları denetimleri yaptıkları bildirildi.
Uşak'ta polis ve jandarma okul çevrelerinde göz açtırmıyor!

Uşak Valiliği bir açıklama yaparak Uşak’ta eğitim kurumlarının faaliyetlerini daha iyi yapabilmeleri amacıyla denetim uygulamaları yapıldığını bildirdi. Bu denetimlerin Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ile Uşak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Yapılan denetimlerde kurallara uymayan okul servisleri hakkında işlem yapılırken okul çevrelerinde bulunan şahısların da sorgulamaları gerçekleştirildi.

OKUL ÇEVRELERİ VE SERVİSLER DENETLENDİ

Uşak’ta eğitim ve öğretimin daha sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için ekipler düzenli olarak okul servislerini denetliyorlar. Uşak Valiliği’nin verdiği bilgilere göre 6 Kasım 2023 ile 1 Aralık 2023 tarihleri arasında Uşak İl Jandarma Komutanlığı ve Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1.002 okulun çevresinde uygulama yapıldı. Bu uygulamada 1.117 umuma açık yer denetlendi. Bu denetlemelerde 422 okul servisi aracı ile 11.218 kişinin sorgulamaları yapıldı. Sorgulamalar neticesinde kurallara uymayanlar hakkında ise işlem yapıldı.

1.710 PERSONELLE DENETİM

Uşak İl Jandarma Komutanlığı ve Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetim uygulamasına toplam 609 ekibin iştirak ettiği bildirilirken bu denetimlere 1.710 personelin katıldığı açıklandı.

Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre okul çevrelerine yönelik yapılan huzur denetimlerine bundan sonra da devam edilecek. Okul çevrelerinde öğrencilerin eğitim hayatlarını etkileyecek herhangi bir olumsuzluğa izin verilmeyeceği belirtilirken sürekli hale gelecek bu uygulama ile Uşak’ta daha sağlıklı bir eğitim öğretim faaliyeti de yürütülecek.

Uşak’ta okullar açıldığından beri bu denetimler düzenli olarak yapılıyor. Özellikle okul çevrelerinde durumları şüpheli bulunan şahıslara anında müdahale ediliyor. Bu şekilde öğrencilerin huzurlu bir şekilde okullarına gidip gelmeleri sağlanırken ailelerin de içleri çok daha rahat oluyor.