Hatay cezaevinde isyan mı çıktı?

Türkiye'de 6  Şubat 2023 sabahından bu yana kabusu yaşıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 ili etkilerken son olarak ağır hasar alan Hatay'da bir cezaevinde isyan çıktığı iddia edildi.
Hatay cezaevinde isyan mı çıktı?

Hatay cezaevinde isyan mı çıktı? - 6 Şubat Pazartesi 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Bilançonun giderek ağırlaştığı  Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Malatya ile Hatay illerinde hasar ve can kaybı artarken son olarak rakamlar güncellendi. 

DEPREMDE CAN KAYBI ARTIYOR

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan depremde 10 ilde can kaybının 9 bin 57, yaralı sayısının ise 52 bin 979 olduğu açıklandı. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak bildirilirken deprem bölgesinde zamanla yarış devam ediyor. Öte yandan sosyal medyada ortaya atılan bir iddiaya göre Hatay'da cezaevinde isyan çıktığı belirtildi. Vatandaşlar bu iddianın doğruluk payını araştırmaya başladı.

HATAY'DAKİ  CEZAEVİNDE İSYAN MI ÇIKTI?

Hatay Antakya Yukarıokçular'da bulunan T Tipi CezaevindeHatay T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutukluların isyan ettiği ve askerlerin müdahalesiyle çıkan isyanın bastırıldığı iddia edildi. Öte yandan cezaevinden dumanlar yükseldiğini, silah seslerinin geldiğin de iddia edilirken cezaevinden yapıldığı ileri sürülen bir telefon görüşmesine ait ses kaydında da konuşan tutuklunun da babası olduğu iddia edilen kişiye "... isyan çıktı bütün haber kanallarını ara" dediği duyuldu. Bir kamera kaydında da elleri arkadan bağlı, yüzüstü yatırılmış yaralı tutukluların  bulunduğu avludan "Asker yaklaşmasın kamera var, asker uzaklaşsın vurma yok" sesi duyuldu. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin müdahalesiyle  isyanın bastırıldığı da iddia edilirken Habertürk TV kanalında canlı yayında Teke Tek programını sunan Fatih Altaylı'nın ''Hatay'da cezaevindeki isyanda bastırılmış'' dediği duyuldu. Olaya ilişkin ise resmi bir açıklama bulunmuyor.

İlgili Haberler