Hatay cezaevinde isyan çıkmıştı! Firar girişiminde bulunan mahkumlar çevre illere naklediliyor

Türkiye, 6 Şubat tarihinden bu yana kabusu yaşıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 ili etkilerken ağır hasar alan Hatay'da cezaevinde isyan çıktığı iddia edilmişti. Yaşanan olayın ardından cezaevindeki mahkumlardan nakil haberi geldi.
Hatay cezaevinde isyan çıkmıştı! Firar girişiminde bulunan mahkumlar çevre illere naklediliyor

Hatay cezaevinde isyan çıkmıştı! Firar girişiminde bulunan mahkumlar çevre illere naklediliyor - 6 Şubat Pazartesi 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olurken bilançonun giderek ağırlaştığı  Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Malatya ile Hatay'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

HATAY'DA CEZAEVİNDE İSYAN ÇIKTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Hatay Antakya Yukarıokçular'da bulunan T Tipi Cezaevi'nde kalan tutukluların isyan ettiği ve askerlerin müdahalesiyle çıkan isyanın bastırıldığı iddia edilmişti. Cezaevinden dumanlar yükseldiği, silah seslerinin geldiğin de iddia edilirken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin müdahalesiyle isyanın bastırıldığı öne sürüldü. Çıkan iddialar hakkında resmi bir açıklama gelmezken bugün yaşanan bir gelişme iddiaları doğruladı. 

MAHKUMLAR NAKLEDİLİYOR

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi mahkumlarının Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı ilk günden bu yana  firar etmeye çalıştığı aktarıldı. Firar edebilmek için cezaevi içerisinde yangın çıkaran mahkumlar, cezaevinin güvenliğini sağlayan ve çevre illerden takviye ekip olarak gelen güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı. Güvenlik güçleri, herhangi bir can kaybı yaşanmaması için son ana kadar beklese de firar girişiminde bulunanların çıkardığı olaylarda 3 mahkum vefat etti.  5 mahkum ise yaralı olarak ele geçirildi. Cezaevinde bulunan mahkumlar, olay yerinde kimlik tespiti yapılmasının ardından Hatay T Tipi Kapalı Cezaevinden firar etmeye çalışan mahkumların güvenlik güçleri tarafından engellendikten sonra çevre illere nakledildiği öğrenildi. Başta Adana, Uşak ve Manisa olmak üzere diğer illerde bulunan cezaevlerine nakledildi. Cezaevi önünde bekleyen mahkumların ailesi ise güvenlik güçleri tarafından oluşturulan listeden yakınlarının nereye sevk edildiği öğrenildi.

İlgili Haberler