Yumurta kabuklarını sakın çöpe atmayın! Un haline getirip zeytinyağı ekleyin ve bunu yapın

Yumurta kabuklarını hiç bu şekilde kullandınız mı? Cilde ve kemik yapısını güçlendirmeye oldukça iyi gelmektedir. İşte yapılması gerekenler.

Yumurta kabuklarının bu faydasını kimse bilmiyor. Yumurta kabuklarını biriktirip iyice yıkadıktan sonra rondodan geçirerek cilt tipinize göre içerisine yumurta akı, zeytinyağı ya da bal ekleyerek maske yapabilirsiniz. Bu cildinizin erken yaşlanmasını engelleyecektir. Cildin temizlenmesini sağlayacaktır. İçerisinde bulunan kalsiyom ve birçok mineraller sayesinde cildiniz yumuşacık olacak yaşlandırmayı yavaşlatacaktır. 

Birçok vatandaşlar evde doğal mazlemeler ile cilt maskesi yaparak kullanmayı tercih ediyor. Doğanın gücüne güvenen vatandaşlar yaşlanma karşıtı ve cilde iyi gelecek ürünler ile kendi maskelerini kendileri yapıyor. İşte yumurtanın kabuğu ile yapılan bu maske de cildin yaşlanmasını yavaşlatacak ve sağlıklı bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Yumurta kabuğunun hücre yenilenmesindeki rolü oldukça büyüktür. Yumurta kabuğu ile hazırlanan bu maske cilt tipine göre eklenen malzemeler ile cildin canlı bir görünüm sağlamasına yardımcı olur. Yumurta kabuğu içerisinde bulunan kalsiyum ve mineraller sebebiyle lekeleri ortadan kaldırır. 

YUMURTA KABUĞUNU TOZ HALİNE GETİRİN

Yumurta kabuğunu toz haline getirerek yapılan yemeklerin içerisine eklemeniz ve taze sıkılmış limon suyuyla birlikte kullanmanız vücudunuza oldukça iyi gelmektedir. Bol kalsiyum sayesinde kemiklerinizi güçlendirecektir. Kemik erimesine karşı vücudun direncini artıracaktır. Bu yöntemin daha da faydalı olması için bir çay kaşığı zeytinyağı ve yoğurt ile karıştırabilirsiniz.

Bu karışım için öncelikle bir çay kaşığı zeytinyağını tavaya koyun. Daha sonra yumurta kabuklarını parçalayarak içerisine ekleyin. Kavurduktan sonra yoğurt ekleyin ve tüketin. Bu şekilde kemik erimesi sorununa çok daha etkili olacağından kuşkunuz olmasın. 

İlgili Haberler

Haşlanmış yumurta bu kolay soyulabiliyormuş! Meğer yanlış yapıyormuşuz! Mutlaka deneyin
Yumurta haşlarken yapılan o hata çatlamasına neden oluyor! Bir de bu yöntemi deneyin

Sağlık Haberleri