Kozmetik ürünlere yüzlerce liralar vermenize gerek yok! Canan Karatay sağlıklı cildin formülünü paylaştı

Ciltte oluşan problemler için kozmetik ürünlere yüzlerce lira vermenize gerek yok. Canan Karatay tarafından sunulan bu karışım ile yüzünüzü günde iki kez temizlediğiniz takdirde tüm sorunlarınız çözülecek. İşte o karışım.

Ciltteki sorunları gidermek için kozmetik ürünlere yüzlerce lira vermeyi bu yöntem ile bırakacaksınız. Canan Karatay sağlıklı cilt için gereken formülü açıkladı. Hem doğal hem de ucuz bu yöntem ile cildinizin bebek gibi olmasını sağlayabileceksiniz. Peki bu formül nedir? İşte detaylar.

Prof. Dr. Canan Karatay cildin temiz ve sağlıklı olması için öncelikle beslenmeye dikkat edilmesi gerektinin altını çizdi. Ayrıca düzenli ve bol bol su tüketimi de cilt için oldukça önemlidir. Ciltte oluşabilecek. sedef, egzama, sivilce ve mantar gibi rahatsızlıklar ile ilgili öneriler Karatay'tan geldi. Bu sorunlara kökten çözüm olabilecek öneri haberimizde yer alıyor. 

CİLT PROBLEMİ OLANLAR BUNU YAPSIN

Prof. Dr. Canan Karatay cilt sağlığında su tüketiminin önemine bir kez daha değindi. Su içmenin hem vücut için hem de cilt için birçok faydasının olduğunu söyleyen Karatay cildi alkali hale getirerek hücresel bağışıklığı güçlendirdiğini de açıkladı. Bununla birlikte protein tüketiminin de bağışıklığı güçlendirdiğini söyledi. Sık kullanılan deterjan ve dezenfektanların cilt hastalıklarını tetiklediğini söyleyen Karatay vücudun iyot seviyesinin azalmasına sebep olduğunu açıkladı. Bu sebeple cilt problemleri yaşayanların hücrelerini güçlendirmek için protein ve kemik suyu tüketmelerini önerdi. 

Ciltte oluşan yağlanma ve sivilcelere karşı doğal yapılan tonik tarifi veren Karatay bu tonigin düzenli  olarak kullanılması ile tüm cilt problemlerinin sona ereceğini açıkladı. Bu karışımı elde etmek için ise öncelikle bir çay kaşığı deniz tuzunu sıcak su dolu bir şişede eritin. Daha sonra yüzünüzü doğal bir temizleyici ile temizledikten sonra bu suyu yüzünüze sürün. Bu işlemi günde bir ya da iki kez tekrarlayabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken şey ise göz çevrelerine temas ettirmeden sürmek olacaktır. 

İşte bu yöntem ile ciltteki sivilcelerden ve yağlanmalardan kurtulacak ve temiz sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız. Bu gibi bilgilerden haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler

Limonun üzerine tuz ve karabiber ekleyip kullanın mucizeye tanık olun! O hastalığa çare oluyor
Zararlı sandığımız o besin meğer şifa deposuymuş! Canan Karatay söylemişti
Canan Karatay zeytin severleri uyardı! Hiç bilmiyoruz ama bunu yapanlar kısır kalabilir

Sağlık Haberleri