Malatya Şanlıurfa ve Hatay'da ev taşıma ücretlerine azami sınır getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde ev taşıma ücretleri ile ilgili Valilikler tarafından açıklama yapıldı.

Malatya Şanlıurfa ve Hatay'da ev taşıma ücretlerine azami sınır getirildi: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Depremde hayatını kaybeden sayısının 40 bini aştığı felakette binlerce kişi de evsiz kaldı. Evleri az hasarlı veya ağır hasarlı olanlar ise eşyalarını kurtarmak için ev taşıma şirketleri ile anlaşarak eşyalarını daha güvenli yerlere taşımak istiyor. Bazı fırsatçı şirketler ise bu durumdan yararlanmak için vatandaştan yüksek meblağlar istiyor. İşte bu durumun engellenmesi açısından Valilikler tarafından açıklama yapıldı. Ev taşıma ücretlerine azami sınır getirildi. Eğer bu sınır aşılırsa şirketten bu miktarın kat ve katı ceza kesileceği açıklandı. Peki Malatya, Şanlıurfa ve Hatay'da ev taşıma azami ücretleri ne kadar?

HATAY'DA EV TAŞIMA ÜCRETLERİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada Hatay'da ev taşıma ücretlerine azami sınır getirildiği açıklandı. Buna göre Antakya Belediyesi sınırları içerisinde ev taşıma için şirketler tarafından istenilecek ücretin en fazla 5 bin TL olabileceği açıklandı. Antakya'dan diğer ilçelere ödenilecek  ücretler ise yine Hatay Valisi tarafından açıklandı. 

Hatay Valisi Rahmi Doğan sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;"Antakya-Yayladağı 6 bin, Antakya-Reyhanlı 6 bin, Antakya-Arsuz 7 bin, Antakya-Erzin 8 bin lira, ev taşıma asansör bedeli 1000 lira olarak sınırlandırılmıştır. Bu düzenleme dışına çıkan firmalara gerekli işlem uygulanacaktır"

ŞANLIURFA'DA EV TAŞIMA ÜCRETLERİ 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada Şanlıurfa'da ev taşıma ücretlerine azami ücret sınırlaması getirildi. İşte Şanlıurfa Valisi Ayhan tarafından yapılan yazılı açıklama; 

 "İlçe içerisinde ev taşıma ücreti maksimum 6 bin liradır. İlçeler arasında maksimum 8 bin liradır. Ev taşıma asansör bedeli bin lira olarak sınırlandırılmıştır. Ekiplerimiz, denetimlerini gerçekleştiriyor. Bu düzenleme dışına çıkan firmalara gerekli işlemler uygulanacaktır

MALATYA'DA EV TAŞIMA ÜCRETLERİ 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bir diğer il olan Malatya'da ise yine Valilik tarafından ev taşıma ücretleri ile ilgili açıklama yapıldı. Ev taşıma ücretlerinde azami tutarlar Vali tarafından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle oldu;

"Malatya, Battalgazi, Yeşilyurt ilçeleri sınırları dahilinde taşıma işlemleri 6 bin lira, diğer ilçeler 8 bin lira, Elazığ 8 bin lira, Kayseri 15 bin lira, Ankara 20 bin lira, İstanbul 30 bin lira olarak belirlendi. Bu rakamlara asansör bedeli dahil olup ayrıca 1000 lira işçilik ücreti de eklenecektir. Belirtilen fiyatlara uymayan firma veya taşıyıcı şahıslar hakkında depremzede vatandaşlarımızın Ticaret Bakanlığı Alo 175 çağrı merkezi numarasından, Alo CİMER 150 iletişim numarası veya Malatya Valiliği Açık Kapı https://www.acikkapi.gov.tr/ adresinden şikayeti halinde cezai işlem uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bu illerde belirlenen azami ev taşıma ücretlerinden daha fazlası istenildiğinde devlete bildirmeniz durumunda bu duruma el atılacak ve o şirkete para cezası uygulanacaktır. 

İlgili Haberler

O Valilik tarafından çalışanlara idari izin açıklaması yapıldı!
İçişleri Bakanlığı tarafından depremzedeleri taşıyacak nakliye ücret tarifesi açıklandı
İstanbul depremi ne zaman bekleniyor! Uzman isim uyardı! Marmara fayı kırıldı kırılacak

Güncel Haberleri