O Valilik tarafından çalışanlara idari izin açıklaması yapıldı!

Malatya Valiliği tarafından Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden sonra bazı özel durumu olan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar için idari izin açıklaması yapıldı.
O Valilik tarafından çalışanlara idari izin açıklaması yapıldı!

O Valilik tarafından çalışanlara idari izin açıklaması yapıldı!: Malatya Valiliği tarafından ikinci bir talimata kadar idari izinli sayılan kişiler açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı bulunan, hamile ve 10 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel için ikinci bir talimata kadar idari izinli sayılacağı yapılan açıklama ile duyuruldu. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki deprem sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından OHAL ilan edildi. Hal böyle olunca Malatya Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlara idari izin konusunda bir yazı paylaşıldı. Buna göre bazı özel durumu olan vatandaşların idari izinli sayılacağı açıklandı. 

MALAYTA VALİLİĞİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAMAMI 

Malatya Valiliği tarafından ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar için idari izin açıklamasında bulunuldu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle oldu;

"Valilik makamınca yapılan değerlendirmede, sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı olan, hamile ve 10 yaş altı çocuğu olan kadın personel ikinci bir talimata kadar idari izinli sayılmıştır. Uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usulleri ise kamu kurum ve kuruluşlarının fiziksel iyileştirmeleri sağlanana kadar yeteri kadar personelle hizmet aksamayacak şekilde kurum amirlerince belirlenen usullerle yürütülmesi hususu kamuoyu bilgisine sunulur." denildi. 

İlgili Haberler