Bakan Kirişçi'den sel felaketi ile ilgili olay yorum!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi ile ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan sel felaket ile ilgili olay yorum geldi. Kirişçi yaşanan sel faleketi hakkında yapmış olduğu yorum ile tepki çekti. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Bu 11 il arasında yer alan ve deprem bölgesi ilan edilen Şanlıurfa ve Adıyaman'da geçtiğimiz günlerde sel felaketi yaşandı. Yaşanan sel faleketinde 17 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise bu konuyu değerlendirirken öyle bir yorum yaptı ki sosyal medyada büyük yankı uyandırdır. Kirişçi, "Kuraklık riski vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu." ifadelerine yer verdi. Katıldığı canlı yayında Türkiye'nin gündeminde olan ve milyonlarca vatandaşı üzüntüye boğan sel felaketi ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Kirişçi yaptığı yorum ile tepki topladı.

15 CANIMIZI ALDI AMA TOPRAK SUYA KARIŞTI

Bakan Kirişçi canlı yayında ülke gündeminde olan olayları değerlendirdi. Yağışların düzensizliğine dikkat çeken Kirişçi Adıyaman ve Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde 15 canın gittiğini fakat kuraklık riski olduğu için bir yandan da toprağın suya kavuştuğunu ifadelerine ekledi. Kirişçi, "Kuraklık riski vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu." şeklinde konuştu. 

Yaşanan sel fekaletinin ardından Atatürk Barajı'nda su mesafesinin 300 bin metreküp arttığını söyleyen Kirişçi tabi ki bu kadar yoğun bir yağışın bir an da olmasını istemeyiz. Sel ve taşkın olmasın dedi. 

İlgili Haberler

Bakan Bilgin açıkladı! SGK tarafından implant için ödenen 90 TL'lik tutar 750 TL'ye çıkarıldı
Son dakika! Şanlıurfa ve Adıyaman'da hayatını kaybeden sayısı 17'ye yükseldi

Güncel Haberleri