Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'de yaşayanlar dikkat! Meteoroloji Erken Uyarı Merkezi yağışlara karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde hava durumu raporunun yanı sıra çeşitli uyarılara da yer verilerek vatandaşlar bilgilendiriliyor. Son olarak yurt genelinde etkili olacak sağanaklar için uyarı yapılırken Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli için Meteoroloji Erken Uyarı Merkezi'nden kritik bir açıklama geldi.

Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'de yaşayanlar dikkat! Meteoroloji Erken Uyarı Merkezi yağışlara karşı uyardı - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son uyarılarla birlikte Uşak ve çevre illerde sağanak yağışların hakim olacağı ve yaşabilecek olusuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirilmişti. Uşak Valiliği tarafından da yapılan son dakika açıklaması ile Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar'da etkili olması beklenen yağışlar için uyarı yapıldı. 

UŞAK, AFYONKARAHİSAR VE DENİZLİ İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan son değerlendirmelere göre yeni bir uyarıya yer verildi.  Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü bölgede yer alan Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli illerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın etkili olacağını tahmin ettiklerini belirterek kritik bir uyarıya yer verdi.

Yerel olarak etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli şekilde metrekareye 21-50 kilogram düşebileceği ön görülürken hafta sonundan bu yana hayatı olumsuz yönde etkileyen ve yarın da etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKAT EDİN

Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Çarşamba günü saat 12.00 sıralarında başlaması beklenen kuvvetli yağışların, akşam saat 19.00’den itibaren etkisini kaybetmesinin tahmin edildiği ifade edildi.

İlgili Haberler

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş TBMM'deki kayıt işlemlerini tamamladı
Uşak Valiliği saat vererek uyardı! Uşak için meteorolojik uyarı yapıldı

Güncel Haberleri