Uşak Valiliği saat vererek uyardı! Uşak için meteorolojik uyarı yapıldı

MGM, yurt genelinde hava durumu raporunu yayımlarken Uşak'ın da sağanak yağışlara teslim olacağı bildirildi. 30 Mayıs tarihli MGM raporuna göre bir uyarıya yer veren Uşak Valiliği, saat vererek sağanak yağışlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek vatandaşlara seslendi.
Uşak Valiliği saat vererek uyardı! Uşak için meteorolojik uyarı yapıldı

Uşak Valiliği saat vererek uyardı! Uşak için meteorolojik uyarı yapıldı - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumuna ait verileri paylaşmayı sürdürüyor. MGM tarafından paylaşılmaya devam eden hava durumu raporunda il il saatlik, günlük ve haftalık hava durumu yer alıyor. MGM yurt genelinde hava durumu raporunu yeni haftaya özel olarak yayımlarken bazı uyarılara da yer verdi. MGM tarafından yayımlanan raporda Uşak'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Uşak'ın da dahil olduğu 3 il için uyarı verilirken Uşak Valiliği'nden bölge halkına 30 Mayıs tarihi için  kritik bir uyarı yapıldı. 

UŞAK VALİLİĞİ UŞAKLILARI UYARDI

Uşak Valiliği tarafından yapılan uyarıda 'Meteorolojik Uyarı' başlığına yer verilirken ''Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor'' denildi. Söz konusu başlıkla  resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklamaya yer veren Uşak Valiliği'nin yaptığı uyarıda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisinin olduğunun altı çizildi. Bu çerçevede Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ''30.05.2023 Salı günü öğle saatlerinden itibaren bölgemizde (Uşak, Afyonkarahisar, Denizli) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın beklenen sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önem arz etmektedir.'' denildi.


Uşak Valiliği tarafından yazılı uyarıda yağışların 30 Mayıs Salı günü saat 11.00'da etkili olmaya başlayacağı kaydedilirken etkisini de 30 Mayıs Salı günü 21.00 itibariyle yitireceği vurgulandı.

İlgili Haberler