Kabus hızla geri geliyor! Yarına hazırlığını yapmayan yanacak! UZMANLAR TARİH VERDİ

Kabus resmen hızla geri dönüş yapıyor. Konuya ilişkin Meteoroloji Uzmanları hava sıcaklığının çok sert bir şekilde düşeceğini ve kışın kısa süreliğine geri geleceğini açıkladı. Bayram tatilindeki sıcak hava sonrasında bu uyarı vatandaşların canını sıktı.
Kabus hızla geri geliyor! Yarına hazırlığını yapmayan yanacak! UZMANLAR TARİH VERDİ

Konuya ilişkin MGM, resmi web sitesi üzerinden sıcaklıkların bugün artış göstereceğini ancak yarından itibaren sert bir şekilde düşmeye başlayacağını açıkladı. Nisan ayının ortasına gelinmesi ile birlikte vatandaşlar daha yaz ayına yakın bir hava beklerken, gelen bu açıklama herkesi şoke etti.

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında ülke genelinde yağış beklenmediğinin altını çizerek, “Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir” dedi.

ORHAN ŞEN UYARDI

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen, kış soğuklarının geri geleceğini açıkladı. Hafta içinin sıcak, hafta sonunda ise soğuktan montları geri giyeceğimizi ifade eden uzman isim X sosyal medya hesabı üzerinden şunları söyledi:

“Perşembe günü başlayacak yağışla birlikte Ortalamanın üzerinde olan sıcaklıklar hissedilir derecede düşerek ortalamanın altına düşecek. bu düşüş Marmara Ege Akdeniz İç Anadolu Karadeniz bölgelerinde 8-9 dereceye varacak. Salı günü gömlek ile hafta sonu montları tekrar çıkartın”

Yapılan bu uyarı sonrasında konu kısa süre içerisinde gündem olurken, hava sıcaklıklarında bariz sert bir düşüşün olacağı görüldü. Sıcaklıkların önümüzdeki haftadan itibaren mevsim normallerine gelmesi bekleniyor.

RÜZGARA KARŞI AMAN DİKKAT

Meteoroloji bu sefer yağış değil, rüzgar uyarısında bulundu. Rüzgarın özellikle Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında etkili olacağını ifade etti. Vatandaşların bu sebeple yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiğini ifade etti.