Adım adım geliyor bugün saat 12.01’de tam anlamıyla başlayacak hazır olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde açıklamalarda bulundu. Resmen sağanak yağışın adım adım geleceğini ifade eden MGM, yağışların etkili olacağı bölgeleri de sıraladı. İşte detaylar..
Adım adım geliyor bugün saat 12.01’de tam anlamıyla başlayacak hazır olun

Açıklamalarını resmi web sitesi üzerinden yapan Meteoroloji ülkemizin genel olarak yer yer çok bulutlu ve parçalı bulutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri, Çanakkale’nin doğu kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor”

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava sıcaklığı için yapılacak açıklamada, Marmara ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edildiği belirtildi. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) olarak esmesinin beklendiği açıklandı.

YAĞIŞ, RÜZGR VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji, açıklamasının devamında yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısını da peş peşe sıraladı. Yağışların özellikle Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde etkili olacağı açıklandı. Diğer yandan Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde toz taşınımının hala etkili olduğu belirtildi. Bu sebeple vatandaşların dikkatli olması istendi.

Kuvvetli rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı ile kuzey Ege kıyılarında etkili olacağı açıklandı. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğinin de altı çizildi.