Uşak Üniversitesi Çanakkale Şehitlerimiz için konferans düzenledi

Uşak Üniversitesi 18 Mart Çanakkale Zaferi için Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Tarih Topluluğu tarafından hazırlanan “İmanla ve Kanla Yazılan Destan: Çanakkale” konferansını düzenledi.
Uşak Üniversitesi Çanakkale Şehitlerimiz için konferans düzenledi

Düzenlenen konferansa çok sayıda önemli isim katılırken, konferans Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran da konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sadiye Tutsak, konferansın açılış konuşmasını yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm aziz şehit ve gazilerin huzurunda saygı minnetle yad ederek programı başlattı.

prof-dr-taskiran-min.jpg

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ve Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, İdare Mahkemesi Başkanı İslam Kaya, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Önder Can, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı konferansta Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran konuşmacı olarak yer aldı.

rektor-savas-min.jpg

GENÇLERE SESLENDİ

Konuşmasında ABD’de doktor olan arkadaşından dinlediği ‘Anzaklı Ömer’ hikâyesini anlatan Prof. Dr. Savaş gençlere seslenerek ‘‘100 yılımızın hangi şartlar ve mücadelelerle geçtiğini unutmayın. Çanakkale’yi ve geçen hafta andığımız şairimiz Mehmet Akif’i iyi okuyun. Çünkü siz gençler Türkiye yüzyılının söz sahiplerisiniz. Cumhuriyetimizin yeni yüz yılını sizler şekillendireceksiniz. İkinci yüzyılımızı Çanakkale'de şehit olanların ruhuna uygun yaşamalı ve orada yaşananları unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bu destansı günde, Çanakkale Zaferimizin 109 yıl dönümünde, vatanımızı canları pahasına savunan ve bizlere en kıymetli hazine olan bağımsızlığımızı armağan eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra zeybek gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı. Daha sonra İmanla ve Kanla Yazılan Destan Çanakkale isimli konferans gerçekleştirildi. Prof. Dr. Taşkıran’ın yaptığı konuşma sonrasında kendisine teşekkür plaketi verildi ve fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.