Yeni SALGIN başladı! Bu sefer çocuklar ve gençleri vuruyor ATARDAMAR SERTLİĞİ genç yaşta öldürüyor

Pandemi sonrası yeni salgınlar dünyayı etkilemeye devam ederken yeni hastalık uyarısı gençlere ve çocuklara yapıldı. Atardamar sertliği belirtileri nelerdir açıklandı. Bu belirtilere aman dikkat!
Yeni SALGIN başladı! Bu sefer çocuklar ve gençleri vuruyor ATARDAMAR SERTLİĞİ genç yaşta öldürüyor

Yeni SALGIN başladı! Bu sefer çocuklar ve gençleri vuruyor ATARDAMAR SERTLİĞİ genç yaşta öldürüyor - 2020 senesinde tüm dünyayı pençeleri altına alan Covid-19 salgını sonrasında maymun çiçeği hastalığı başta olmak üzere pek çok salgın hastalık ortaya çıkmış, milyonlarca insan salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Yaşanan koronavirüs salgını kronik hastalığı olan kişiler ile 65 yaş üstü vatandaşları tehdit ederken yeni bir hastalık uyarısı daha yapıldı. Açıklanan yeni hastalığın bu sefer çocuklar ve gençleri tehdit ettiği ortaya çıktı. İşte salgın gibi yayılan o hastalık hakkında yapılan açıklamalar...

ATARDAMAR SERTLEŞMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR, NEDEN OLUR?

Oxford, Bristol ve Exeter Üniversiteleriyle Doğu Finlandiya Üniversitesi'nden bilim insanların yaptığı ortak araştırmada, 11 ila 24 yaşları arasındaki 1339 çocuk ve genç incelendi. Bu kapsamda, 13 yıl boyunca 1339 kişinin atardamar sertliği belirli periyotlarla kontrol edildi.

ANI News kaynaklı haberine göre, haberine göre, bilim insanları, araştırmada, çocuklar ve gençlerdeki hareketsizlik süresinin günde 6 saatten 9 saate çıkmasının atardamar sertleşmesini yaklaşık yüzde 10 artırdığını buldu.

BİLGİSAYAR VE TV BAŞINDA GEÇİRİLEN SÜREYE DİKKAT!

Doğu Finlandiya Üniversitesi'nde Dr Andrew Agbaje, "Çalışmalarımız, çocukluk çağındaki hareketsizliğin sağlık için daha önce düşünülenden daha tehlikeli olduğunu vurguluyor gibi görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklanan araştırma sonuçlarına göre günde en az 3 saatlik fiziksel aktivitenin bile damar sertleşmesi riskini azalttığı ifade edildi. Atardamar sertleşmesinin genç yaşta ölüm riskini yüzde 47 oranında arttırdığı ifade edilirken hem çocuklara ve gençlere hem de ailelerine konu hakkında uyarı yapılarak tedbir alınması istendi.