Manisa'da Skolyoz Farkındalık paneli gerçekleştirildi

Skolyoz hastalığı hakkında farkındalık projeleri tüm hızı ile devam ederken bunlardan biri de Manisa'da gerçekleştirildi.
Manisa'da Skolyoz Farkındalık paneli gerçekleştirildi

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Proje Birimi sağlıkta farkındalık yaratmak adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. Geliştirilen projelerden biri de Skolyoz Hastalığı kapsamında gerçekleştirildi.

"Omurganı Fark Et Skolyozu Alt Et" adlı projesi kapsamında gerçekleştirilen Skolyoz Farkındalık paneli ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı rehber öğretmen ve beden eğitimi öğretmenlerine, panelistler tarafından skolyoz hastalığı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Hastalığa dikkat çekilirken erken tanısı için gerekli ipuçları aktarıldı.

MANİSA'DA SKOLYOZ HASTALIĞI HAKKINDA PANEL DÜZENLENDİ!

Manisa'da hayata geçen "Omurganı Fark Et Skolyozu Alt Et" isimli projenin ilk faaliyeti olan "Skolyoz Farkındalık" paneli gerçekleştirildi. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Proje Birimi personeli Nurullah Şengül tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı iş birliği ile yapılan "Omurganı Fark Et Skolyozu Alt Et" adlı projenin ilk faaliyeti olan "Skolyoz Farkındalık" paneli Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Projede Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren beden eğitimi öğretmenleri ve rehber öğretmenlere yönelik olarak skolyoz hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı. Düzenlenen panele katılan tüm panelistler hastalık konusunda detaylı bilgilendirmelere kavuştular.