Klozete otururken sakın bunu yapmayın! Kansere sebep olabiliyor

Sadece evlerimizde değil, hastanelerde, AVM’lerde ve toplu kullanım alanlarında klozetler bulunuyor. Ancak toplu alanlardaki klozetleri kullanırken pek çok kişi klozetin üzerine peçete seriyor. Ancak bunu yapmanın ciddi sonuçları olabilir.
Klozete otururken sakın bunu yapmayın! Kansere sebep olabiliyor

Halka açık olan tuvalet alanlarının kullanılması çok fazla tavsiye edilmiyor. Ancak zor durumda kalanlar genellikle bu tür tuvaletleri kullanmak zorunda kalabiliyor. Bu klozetlerin hijyeninden şüphe duyanlar klozeti kullanmadan önce tuvalet kağıdı seriyor. Ancak bunu yapanlar için uzmanlardan ciddi bir uyarı geldi.

O İDDİA ÇÜRÜTÜLDÜ

Uzmanların değerlendirmesine göre klozetler üzerindeki bakteriyi yaşatamayacak bir şekilde üretiliyor. Konuya ilişkin Sabah Gazetesi’nin aktardığı haberin detaylarına göre yapılan araştırmalar klozetlerin bazı hastalıkları taşıması ve bulaştırma konusunda riskli olabileceği iddiasını resmen çürüttü. Ancak sanılanın aksine bu durum klozetlerin temiz ve hastalık barındırmadığı anlamına gelmiyor.

ASIL TEHLİKE BURADA BAŞLIYOR

Dr. Philip Tierno’ya göre derimiz bu noktada koruyucu bir bariyer görevi görüyor. Çoğu kişi halka açık alandaki tuvaletleri kullanmadan önce ilk olarak sifonu çekiyor ve ardından tuvalet kağıdını klozetin üzerine seriyor. Fakat uzmanlara göre asıl tehlike bu noktada başlıyor.

20 SANİYE DETAYINA DİKKAT

Çünkü klozetteki sifonun çekilmesi ile mikroplar ortama yayılmaya başlıyor. Mikropların yayılması için de tuvalet kağıtları çok ideal bir seçenek olmaya başlıyor. Ancak hastalıkların yayılması sadece tuvalet kağıdı yüzünden değil! Bu noktada ellerimize de ciddi miktarda bakteri bulaşabiliyor. Bol bol el yıkamak ve ellerin en az 20 saniye boyunca köpüklü kalması çok önemli!

BAĞIRSAK KANSERİ ARTIŞ GÖSTERİYOR

Bağırsak kanseri, son dönemlerde hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başlayan önemli bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar kanser için pek çok sebep sıralayabilirken, tuvalet alışkanlıklarımız da kanserin oluşması noktasında son derece önemli!

Uzmanlar oturarak tuvalete çıkmanın kızlığa sebebiyet verebileceği ve bu durumun da kansere neden olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.