Bakan Koca’dan 88 milyona müjdeli haber! Böyle duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bugün önemli açıklamalar geldi. 88 milyona güzel haberi veren Bakan Koca, Perşembe gününü işaret etti. İşte güzel haberin detayları
Bakan Koca’dan 88 milyona müjdeli haber! Böyle duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemlerde ülkemizde milyonlarca vatandaşın şikayet ettiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi için önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz dönemlerde alınan tedbirlerin çok da yeterli olmadığı göz önüne alınınca Bakan Koca’dan yeni kararla gecikmedi.

Bakan Koca, MHRS’de yapılacak olan düzenlemelere ilişkin tarih verdi. 9 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek bir basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunacağını ifade eden Bakan Koca, MHRS randevularında yeni düzenlemelerin sinyalini verdi.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI MÜJDEYİ VERDİ

Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında müjdeyi verdi. Basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Koca, Bakanlığın ilgii birimlerinin hastane yöneticilerin MHRS’ye ilişkin toplantıların içeriğinin ne olduğunu sorunca yanıt verdi. 9 Mayıs Perşembe gününü işaret eden Bakan Koca, belirtilen tarihte planlanan bir basın toplantısı olacağını söyledi.

TÜM BASIN MENSUPLARI BEKLENİYOR

Bakan Koca, açıklamasında 9 Mayıs Perşembe günü tüm basın mensuplarının beklendiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“Bu perşembe tüm basın mensuplarımızı bekliyoruz. Kapsamlı bir değerlendirme yapacağız. Sağlık sistemimizi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda tüm adımları birinci elden duyacaksınız. Bugüne kadar olduğu gibi vatandaşımızı en açık ve şeffaf şekilde bilgilendireceğiz”

NE OLMUŞTU?

Milyonlarca vatandaş, özellikle son aylarda MHRS sistemi üzerinden istedikleri bölüme randevu bulamadığına ilişkin şikayetler artış göstermeye başladı. Bu durum üzerine bakanlık randevusuna gitmeyen ve iptal etmeyen vatandaşlara 15 gün kısıtlama kararı alınmıştı. Ancak buna rağmen randevu sorunu yaşanmaya devam edince, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Mayıs ayı içerisinde MHRS için yeni düzenlemelerin yapılacağını söylemişti. Konuya ilişki gözler 9 Mayıs Perşembe gününe çevrildi.