Japon uzmanlar açıkladı! Bu yiyecekleri tüketenler 100 yaşını görüyor!

Dünyada en uzun ömürlü insanlar Japonlar olarak bilinirken bunun bir tesadüf olmadığı yapılan araştırmalarla ortaya çıkarıldı. Japon uzmanlar uzun yaşamın sırlarını tek tek açıkladılar.
Japon uzmanlar açıkladı! Bu yiyecekleri tüketenler 100 yaşını görüyor!

Dünyada insan yaşamının süresine dair yapılan her araştırmada Japonlar öne çıkıyor. Japonya’da uzun yaşam genetik bir miras gibi nesillerden nesillere aktarılıyor. Bu durum da araştırmacıların dikkatini çekiyor. Yapılan araştırmalar ise Okinawa Adası’na odaklanıyor. Burada 100 yaşını aşan çok sayıda yaşlı Japon yaşıyor. Bundan dolayı bunun sırrı araştırmalara konu edilip inceleniyor.

Uzun yaşamın sırrı üzerine insanlık tarihi boyunca sayısız araştırma yapıldı. Son yıllarda ise bu sırrın Japonya’da olduğu inanılıyor. Uzun yaşam beslenme kültüründen kaynaklanıyor. Japon mutfağı ile Türk mutfağı arasında bir benzerlik olmasa da bu uzak ülkenin mutfağındaki bazı önemli detaylar Türkiye’de de uyarlanabiliyor.

UZUN YAŞAMIN SIRRI!

Japon uzmanlara göre uzun yaşamın sırrı bazı yiyecekler gizleniyor. Ancak bunun Japon kültürü ile anlamlandırılması gerekiyor. Japonya’da yemek kültürü çocukluktan itibaren açlık giderme ihtiyacı yerine bir ilaç gibi görülüyor. Bundan dolayı da doğru yiyecek ile besleniyorlar ve bunun meyvesini de çok uzun yaşayarak alıyorlar.

Japonların sık sık yedikleri bir yiyecek olan tatlı patates çok faydalı bir besin olarak biliniyor. Bizim bildiğimiz patatesin çok dışında bir yiyecek tatlı patates Türkiye’de artık bulunmaya başlandı. Japonlar tatlı patatesi atıştırmalık ve tatlı olarak tüketiyorlar.

Japonların ikinci en çok yedikleri yiyecek ise balık olarak açıklandı. Balık çok sağlıklı bir protein kaynağı olarak biliniyor. Balıksız öğün Japonya’da neredeyse bulunmuyor.

Japon mutfağında daikon turbu da sıklıkla tüketiliyor. Bu turp hem soğuk algınlığını önlüyor hem de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

Ayrıca Japonlar kök sebzelere büyük önem veriyorlar. Bu sebzeler ile uzun yaşamı sağlayacak sağlıklı bir hayat yaşanabiliyor. Bu yiyeceklerin Türkiye’de de öğünlere eklenmesi oldukça kolay olacaktır.