Her gün kahvaltıda yedi, karaciğerini bitirdi! Önce elleri kaşındı sonra da..

Özellikle çalışanların ve kahvaltı yapmaya vakti olmayanların tercihleri arasında olan mısır gevreği bu sefer büyük bir faciaya sebep oldu. 51 yaşındaki Chris Kirk her sabah kahvaltıda gevrek yedi. İlk önce elleri kaşınmaya başladı sonra da..
Her gün kahvaltıda yedi, karaciğerini bitirdi! Önce elleri kaşındı sonra da..

Sağlıklı bir vücut için kahvaltı günün en sağlıklı öğünü olarak biliniyor. Uzmanlar bu sebeple de kahvaltı öğünlerinin atlatılmadan düzenli bir şekilde yapılmasını öneriyor. Fakat Chris Kirk’in başına gelenler kahvaltıda her gün mısır gevreği yenirse ne olur bizlere onu gösteriyor!

51 yaşındaki Chris, her sabah kahvaltıda mısır gevreğini yeni. Ancak sağlığına ne kadar zarar verdiğinin ilk aşamalarda henüz farkında değildi.

İÇERİSİNDE YÜKSEK MİKTARDA DEMİR VAR

Mısır gevrekleri içerisinde demir barındırıyor. Sağlıksız bir şekilde her gün alınan yüksek miktardaki demir vücuda yarardan çok zarar getiriyor. Vücudundaki hasarları ilk olarak ellerinde ve ayaklarında görmeye başlayan Chris, şiddetli bir kaşınma ile karşı karşıya aldı. Daha sonra ise sürekli bir yorgunluk hali ve beraberinde gelen uyku sorunları ile sağlığı gittikçe bozulan Chris doktor yolunu tuttu.

ekran-goruntusu-2024-04-22-092813-min.png

DOKTORLAR ÖNCE KİLODAN ZANNETTİ

Karaciğerine verilen hasarın kilolu olmasından dolayı kaynaklandığı düşünüldü. Ancak doktorların yaptığı testlere göre karaciğerine verdiği hasarın sebebinin kilo olmadığı ortaya çıktı. Kan testinde önemli bir problemin olduğu ortaya çıkarken, 6 ay sonra kontrole gittiğinde sonuçların daha kötü olduğu ortaya çıktı.

DENGELİ DEMİR ALMAK ŞART

51 yaşındaki Chris’in yaşadığı bu deneyim aslında demirin oranlı bir şekilde alınması gerektiğini bizlere gösteriyordu. Düzenli beslenme içerisinde kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve kuruyemişlerin tüketilmesi gerekiyor. Bu tür besinler vücuda fazla demirin girmesini engeller. Tahıl gevreği ya da mısır gevreği tüketirken de mutlaka yüksek lifli ve düşük şekerli tahıllara yönelmek bu açıdan çok önemli. Aksi durumda karaciğerinize vereceğiniz hasarın geri alamayabilirsiniz.