Nisan ayı EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER! Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 15 Nisan için aramalar hız kazandı. Her ayın 15 – 30’u arasında hesaplara yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı? Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı yatan iller
Nisan ayı EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER! Evde bakım maaşı yattı mı?

15 Nisan evde bakım listesi açıklandı mı? Evde bakım listesi yatırılıyor mu? Her ayın 15’inden itibaren hesaplara yatırılacak olan evde bakım ödemeleri için araştırmalar hız kazandı. Aile Bakanlığı tarafından yatırılacak olan ödemelere ilişkin merak edilen detayları sizler için derledik. İşte 15 Nisan evde bakım ödemesi detayları..

NİSAN AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı ödemelerinde bu aya özel önemli bir değişiklik yapıldı. Evde bakım maaşı ödemelerinin bu ay Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırıldığı ifade edildi. Ödemeler 10 Nisan’dan önce hesaplara geçti. 81 il evde bakım ödemeleri bu aya özel bayram öncesinde hesaplara aktarıldı.

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ ZAMLANDI MI?

Evde bakım maaşı ödemeleri her yıl memur ve emekli zam oranlarına göre zamlanıyor. Son olarak ocak ayında yapılan zam sonrasında evde bakım ödemelerine yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Yapılan zam şubat ayından itibaren hesaplara yatırıldı.

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMESİ NE KADAR?

Ödemelerde hak sahibi olanlar evde bakım maaşı ödemelerinin ne kadar olduğunu da merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaptığı açıklamasında aylık ödemelerde yüzde 50’ye yakın bir artış yapıldığını ve yılın ilk 6 ayı için 5 bin 97 TL olan evde bakım ödemelerinin 7 bin 608 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

Bakanlık tarafından verilen evde bakım maaşı ödemesinden yararlanmak isteyenlerin AGİ hariç net tutarın 3’te 2’sinin altında geliri olması gerekiyor. Bakım ödemeleri her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılmaktadır.