Türkiye'nin yeni yerli otomobili TOGG abi oldu! İşte kardeşi B-SUV modeli T8X

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan çağrıların ardından düğmeye basılan Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG yeni modelleri ile gelişmeye devam ediyor.
Türkiye'nin yeni yerli otomobili TOGG abi oldu! İşte kardeşi B-SUV modeli T8X

Türkiye'nin yeni yerli otomobili TOGG abi oldu! İşte kardeşi B-SUV modeli T8X - Türkiye'de araç fiyatlarında yaşanan yükseliş cepleri yakarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu çağrı ile yerli otomobil üretilmesini istemişti.

Yapılan çağrılar ve verilen teşvikler sonrasında Türkiye'nin ilk yerli otomobil markası TOGG üretilmişti. TOGG tarafından yapılan üretim her geçen gün daha da artarken düzenlenen kredi kampanyası ile maddi destekte başlamıştı. TOGG'un yeni versiyonu ortaya çıktı.

TOGG'UN YENİ MODELİ HANGİSİ, T8X TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Türkiye’nin otomobili TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, sedan modelinin ardından yeni B-SUV modeli T8X için çalışmaların başladığını söyledi. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Karakaş, 2021 yılı Mayıs ayında TOGG Europe GmbH’yı kurduklarını hatırlatarak, “2024 sonu itibarıyla Avrupa’da yavaş yavaş yer almak üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz.

T10X’in Avrupa’daki ön satışlarına bu sene sonunda başlayıp, 2025 takviminde teslimata başlamak hedefindeyiz. Yurt dışı stratejimiz pazar dinamiklerine uygun şekilde güncelleniyor. İskandinav ülkelerinden başlamak niyetindeydik. Bu planımızı güncelledik. Çünkü sektör çok hızlı gelişiyor ve Çinli markalar çok hızlı bir şekilde her yere yayılıyor. Dolayısıyla özellikle Avrupa’nın en büyük pazarı olan Almanya, Fransa, İtalya üçgeni tamamıyla dolmadan biz daha yolun başındayken o pazarlarda var olma kararı aldık” dedi.

Yapılan satışları değerlendiren Karakaş 18 saat içerisinde 2023 senesinde üretmeyi planladıkları tüm araçları sattıklarını belirterek gelen siparişlerin de en üst versiyon için olduğunu söyledi. Ocak ayında T10F’yi sergilediklerini dile getiren Karakaş B segmenti yeni model üzerinde çalıştıklarını ve 2025 senesinde bu modelin yüzünü göstereceklerini söyledi.