İş Bankası'ndan hayat sigortasız konut kredisi! 750.000 TL'nin taksit tablosu açıklandı!

İş Bankası müşterileri hayat sigortası şartı olmadan konut kredisi kullanmaları durumunda maliyetleri merak ediyorlar. 750.000 TL hayat sigortasız konut kredisinin taksiti ne kadar?
İş Bankası'ndan hayat sigortasız konut kredisi! 750.000 TL'nin taksit tablosu açıklandı!

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenler için bankaların vermiş oldukları konut kredileri vazgeçilmez bir hale geldi. Ortalama ekonomik duruma duruma sahip bir vatandaşın bugün bir konutu satın alırken tüm parasını eksiksiz bir biçimde ortaya çıkarabilmesi zor. Bunun için de konut kredisi desteği ile insanlar ev satın alma işlemlerini daha kolay gerçekleştirebiliyorlar. Birikimlerini bir araya toplayanlar kalan eksik kısmı da bu konut kredisi destekleri ile tamamlayıp ev sahibi olma mutluluğunu yaşayabiliyorlar.

KONUT KREDİSİNDE HAYAT SİGORTASI ŞART MI?

Konut kredilerinde bazı bankalar müşterilere ek sigorta ürünü satmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Özellikle de hayat sigortası ürünü en çok satılmak istenen ürün oluyor. Konut kredisi çekilmek istendiğinde bu sigorta maliyetleri kişilerin ekstradan ödeme yapmalarına neden oluyor. Hayat sigortası güvencesini tercih eden müşteriler olabiliyor ama bu sigortayı yaptırmak istemeyen çok sayıda müşteri bulunabiliyor.

Bankaların konut kredisinde müşterileri hayat sigortasına zorlamak gibi bir hakları bulunmuyor. Konut kredisi çekerken müşteriler hayat sigortası yaptırmadan da bu krediyi alabilirler. Yapılan yasal düzenlemeler ile bankaların konut kredisinde güvencesi hayat sigortası değil konuta koydukları ipotekler oluyor. BDDK da bu konuda net bir kural uyguluyor ve müşterilere hayat sigortasız konut kredisi teklifinde de bulunulup kararı müşterinin vermesi gerektiğini istiyor.

HAYAT SİGORTASIZ KONUT KREDİSİ İŞ BANKASI'NDA

İş Bankası da konut kredisi çekecek olan müşterilere hayat sigortasız olarak bu krediyi kullandırıyor. Müşterilerin önüne hayat sigortası koşulunu getirmeyen İş Bankası bu kredinin maliyetlerini de açıkladı. Buna göre müşteriler hayat sigortasız olarak konut kredisi çekmeleri durumunda aylık yüzde 3,20 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar.

120 aya kadar vade ile çekilebilen konut kredisi iş Bankası müşterilerden sadece konut ipoteği talep ediyor. Bu da satın alınacak olan konut üzerinde uygulanıyor. Kredi borcu kapanana kadar müşteri bankadan habersizce bu konutu satamıyor.

750.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

kredi.jpg

İş Bankası'nın konut kredisi maliyet tablosu açıklandı. Buna göre 120 ay vadeli 750.000 TL konut kredisi aylık 24.560 TL tutarında taksitle veriliyor.

usakgundem.com ÖZEL HABERİDİR!