Kredi Kartında Temmerrüte Düşen Kart Nasıl Kurtarılır?

Ülkemizde karşılaşıla en büyük sorunların başında bilinçsiz bir şekilde kullanılan kredi kartları gelmektedir.
Kredi Kartında Temmerrüte Düşen Kart Nasıl Kurtarılır?

Özellikle sonunu düşünmeden yapılan harcamalar sonrasında borçlarını ödemekte zorluk çeken insanlar bir süre sonra bu kredi kartı borcunu ödeyemediklerinden dolayı bankalar kredi kartlarını temmerrüte düşürerek yüklü bir miktarda faiz eklemektedirler.

Zaten borçlarını ödemeyen bu kişiler bu temerrütle birlikte çok daha zor durumda kalmaktadırlar. Ve en sonunda banka borçlarını icra yolu ile tahsil etmeye çalışmaktadır. Ve normalde daha düşük olan borçlar bir anda katlanmaktadır. Ayrıca bu masrafa birçok ek kalem katılarak durum çok daha büyük noktalara ulaşmaktadır.

Temmerürtten Kurtulma Yolları

Ülkemizde birçok kişi bu durumdan canı yanmış ve hala yanmaktadır. Burada en önemli nokta kişilerin kredi arktı kullanma noktalarında bilinçlendirilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca kredi arktı limitlerini kişinin kazancı ile doğru orantılı olması gerektiği de açıktır. Bu önlemle daha yolun başında alınması gereken önlemlerdir.

Temmerrüte düşen kredi kartı borcu için çok fazla seçenek bulunmamaktadır. Burada en önemli olan nokta size bu durumun ulaşması itibari ile vakit geçirmeden borcun bir kısmını ödeyerek bu ek faizden kurtulunmasıdır. Çünkü yasalar gereği temmerüt faizinin sizle ulaştığı andan itibaren 1 hafta içinde borcu ödemeniz durumunda bu faizi kaldırılmaktadır.

Eğer böyle bir imkânınız bulunmuyorsa bankalarla anlaşma yoluna gidilmelidir. Bu sayede ek faizin hepsi olmasa bile bir kısmı affedilerek banka size bir ödeme planı çıkarmaktadır. Ve bu taksitlere bölünmüş borç ödenerek oluşan zararın bir kısmı telafi edilme yoluna gidilmelidir. Çünkü işin içine icra gibi yolar girdiğinde ana borcunuzun belde 3 katına varan bir borçla karşı karşıya gelmiş olacaksınız. Temmerüte düşün kredi kartlarını kurtarılması ancak bu şekilde gerçekleşebilmektedir.