Bozuk madeni paraya zam geldi! 1 TL 50 25 kuruş zamlandı işte yeni rakam

Madeni 5 TL ve demir 10 lira tartışmaları devam ederken madeni paraya zam geldi. Madeni paralar artık...
Bozuk madeni paraya zam geldi! 1 TL 50 25 kuruş zamlandı işte yeni rakam

Bozuk madeni paraya zam geldi! 1 TL 50 25 kuruş zamlandı işte yeni rakam - Türk Lirası'nın hızla değer kaybı yaşaması piyasalarda dengeyi bozarken büyük bir bozuk para krizi yaşanmasına neden olmuştu. TL'de yaşanan erime sonrasında ekonomistler piyasada madeni 5 TL, demir 10 TL ve kağıt para 500 TL ile 1.000 TL banknot basılması gerektiğini savunuyordu.

Süreçte piyasada büyük bir bozuk para krizi yaşanmaya başlanırken dolmuş, büfe, ekmek fırınları ve bakkalar bu krizden en çok etkilenen yerler arasında yer almıştı. Bozuk paranın basım maliyeti her geçen gün artarken Darphane almış olduğu kararla bu maliyeti düşürmek için madeni paralarda küçülmeye gitmiş hem boyutunu küçültmüş hem de kalınlığını azaltmıştı.

ESNAF BOZUK PARAYA ZAM YAPTI! 100 TL GETİRENE 110 LİRA ÖDÜYORLAR!

Ekmek fırını çalışanı Yusuf Altındağ yapmış olduğu açıklamasında ’’Burada bozuk para sıkıntısı yaşıyoruz. Bundan dolayı da böyle bir kampanya başlattık. Poğaçalarımız 7 lira ekmek ise 14 lira. Alışveriş yapanlar tüm para veriyor ama bizde bozuk para olmuyor. Alışveriş yapanlara 1 lira eksik ver desen vermez aynı zamanda fazlasını da almıyorlar. Bu yüzden patronumuz da bu kampanyayı başlattı. Dün itibariyle bayağı bozuk para gelmeye başladı.

madeni-para.jpg

Kampanyamızda 100 lira getirene 110 lira veriyoruz. Bazıları bu durumu yanlış yorumlayabilir ama bizim bozuk paraya ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız da dün itibariyle bozuk paralarını getirmeye devam ediyor. Böyle bir kampanya yapmadan önce vatandaşlarımız kumbarasındaki bozuk paraları getirmiyordu. Bu kampanyayla birlikte hem vatandaşlarımıza iyi oldu hem de bize iyi oldu. Vatandaşlarımız artık evdeki kumbaralarında ne kadar bozuk para varsa getiriyor. Dün 3 bin liraya yakın bir bozuk para geldi. Bu yazıyı yazdırmadan önce kimse bize kağıt para bozdurmuyordu” dedi.

Esnaf sürekli olarak bozuk para sorunu yaşadığını belirtirken bazı fırınlarda ise 100 TL bozuk para getirene 2 ekmek bedava gibi kampanyalar düzenleniyor. Bozuk paralar altın olurken en çok 1 TL ve 25 kuruşa talep olduğu belirtiliyor.