Kurban Bayramı ikramiyesi için emeklilerin beklediği müjde geldi!

Ramazan Bayramı'ndan sonra heyecanla bir bekleyiş içerisine giren emekliler için güzel haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Maaş zamlarının yetersiz kaldığı emekliler maaş promosyonlarını ve bayram ikramiyelerini cebine koymuştu. Gözler Kurban Bayramı'nda..
Kurban Bayramı ikramiyesi için emeklilerin beklediği müjde geldi!

Emekliler için yapılan son açıklamada bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldığı duyurulmuştu. 2018 yılında başlayan bayram ikramiyeleri ödemeleri bu yıl 3 bin TL olarak yatırılacak. Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL alan emekliler şimdi Kurban Bayramı için gün saymaya başladı.

Ramazan Bayramı için ikramiyeler 2 Nisan tarihinde ödenmişti. Emekliler Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını ve ikramiye ödemelerinde herhangi bir zam olup olmayacağını merak ediyor.

KURBAN BAYRAMI İRKAMİYESİ 2024

Emekliler, Kurban Bayramı ikramiyesindeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bazı belgelediye emeklilere ek olarak bir miktar daha Kurban Bayramı için ikramiye vereceğini duyurdu. Ancak hükümet, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve EYT emeklilerine net 3 bin TL ikramiye ödmesi yapacak. Kurban Bayramı’nda ikramiyelere zam yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi.

2018 YILINDA BAŞLAMIŞTI

İkramiye ödemeleri ilk olarak 2018 yılında başlamıştı. İlk etapta 1000 TL bayram ikramiyesi alan emekliler sonraki yıllarda sıra ile 1.100 TL ve 2 bin TL tutarında ikramiye almıştı. Bu yıl ise 3 bin TL ikramiyeyi cebine koyacak emekliler için heyecanlı bekleyiş başladı.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ

Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri henüz belli olmadı. Ancak geçtiğimiz bayramlarda da olduğu gibi ikramiye ödemelerinin normal zamandan daha erken yatırılması gündemde. 16 Haziran 2024 tarihine denk gelen Kurban Bayramı’nda ikramiye ödemelerinin ortalama olarak maaşalrla birlikte 1 hafta önceden yatırılması bekleniyor.

Emekli Kurban Bayramı ikramiye ödemelerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yaparak tarihleri duyurması bekleniyor.