Vatandaşa zam şoku! Fiyatı 10 TL birden arttı kimse yanına yaklaşamayacak

Vatandaşlar için zamlar resmen yağmur gibi yağmaya devam ederken, önemli zam haberinin geldiği duyuruldu. Aktarılan son habere göre vatandaşa zam şoku! Fiyatının 10 TL birden artması herkesi şoke ederken, zam sonrasında vatandaşlar yanına yaklaşamayacak!
Vatandaşa zam şoku! Fiyatı 10 TL birden arttı kimse yanına yaklaşamayacak

Aktarıla son dakika zam haberinin detaylarına göre Bolu’da ulaşıma yüzde 63 oranında zam geldi. Zam oranının yüzde 63’ü bulmasından sonra yeni zam haberi açıklandı. Buna göre tam bilet 15 TL’den 25 TL’ye çıktı. Diğer yandan da öğrenci biletleri 11 TL’den 18 TL’ye yükseldi.

10 TL BİRDEN ZAMLANDI

Zam haberine ilişkin detaylar belli oldu. Bolu’da ulaşıma gelen dev zam vatandaşların tepkisini çekerken, zam oranının yüzde 63 olduğu belirtildi. Buna göre tam biletin fiyatı 10 TL zamlandı.

Konuya ilişkin karar Bolu Belediyesi Mayıs ayı 2. Oturumda görüşüldü. Özel halk otobüsü bilet fiyatlarına zam yapılmasına ilişkin hazırladığı gündem maddesi mecliste görüşüldü.

ÖĞRENCİ BİLETLERİNE DE ZAM GELDİ

Normal biletlerin yanı sıra öğrenci biletlerine de zam geldiği öğrenildi. Özel halk otobüsleri ve taksitlerde istenilen fiyat artışı oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre tam bilet fiyatı 15 TL’den 25 TL olurken, öğrenci bilet fiyatı ise 11 TL’den 18 TL’ye çıkarıldı.

TAKSİ ÜCRETLERİ DE GÜNCELLENDİ

Toplu ulaşıma gelen zam sorasında taksi açılış ücretleri de güncellendi. Taksilerde açılış ücreti 40 TL olarak belirlendi.

SON ZAM AĞUSTOS’DA GELMİŞTİ

Bolu’da son olarak 2023 yılının Ağustos ayında toplu ulaşıma zam gelmişti. Taksilerin açılış ücreti o dönem 25 TL olarak belirlenirken, km başına alınacak ücret de 25 TL olarak açıklanmıştı. 10 Ağustos 2023 tarihinde güncellenen fiyatlarda da özel halk otobüsü ve taksi ücretlerine yüzde 57 zam yapılmıştı.

Vatandaşların yeni zam kararına nasıl bir tepki vereceği de merak konusu oldu.