5 yıl şartını sağlayan herkese 8.240 TL ödeme yapılacak!

SGK, vatandaşlara şartları sağlaması halinde farklı başlıklar altında ödemeler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre 5 yıl şartını sağlayan herkese 8.240 TL tutarında tek seferlik ödeme yapılacağı belirtildi.
5 yıl şartını sağlayan herkese 8.240 TL ödeme yapılacak!

SGK, resmi web sitesinde aktardığı habere göre belirtilen şartları taşıyanlara tek seferlik cenaze yardımı verilecek. Kurum Yönetim Kurulunca belirlenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından onaylanan tarife üzerinden hayatını kaybeden sigortalının ailesine tek seferlik yapılan yardımlar olarak tanımlanıyor.

ŞARTLAR NELER?

Cenaze yardımından yararlanmak için belirtilen birtakım şartları taşımak gerekiyor. Öncelikle kişinin iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu veya sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alırken veya kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primini bildirmiş olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan ölen sigortalının hak sahiplerine ödeme yapılmaktadır.

KİMLER CENAZE YARDIMI ALABİLİR?

Cenaze yardımı almak isteyenlerin belirtilen birtakım şartları taşıması gerekiyor. Öncelikle cenaze yardımı ödemesi sigortalının sırası ile ilk olarak eşine, yoksa çocuklarına yoksa anne babasına ve yoksa kardeşlerine verilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen adayların belirtilen şartları taşıması halinde hak sahipleri tarafından talep belgesi ile SGK’ya başvurması yeterli olacaktır. Hak sahiplerine aylık bağlanma koşullarının olmaması halinde dilekçe ile yapılan başvuruların da geçerli olacağı açıklandı.

YARDIM MİKTARI NE KADAR OLDU?

Her yıl gelen zamlar ve güncellemeler nedeni ile cenaze yardımı da yıl yıl değişmektedir. Aktarılan son habere göre TÜFE değişim oranı dikkate alındığında 2024 yılı için cenaze yardım miktarı 3.385 TL olarak yatırılmaktadır.

Emekli Sandığı emeklilerinin vefat etmesi halinde de en az 8.240 TL ödeme yapılmaktadır. (Rakam SGK tarafından güncellenebilir) Detayları merak edenler SGK'nın resmi web sitesi üzerinden bilgi alabilir.