17 milyon emekli bu haberi bekliyordu! Emekli Kart kanunu TBMM'de Kurban Bayramı ikramiyesine REKOR ZAM

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu emekli kart kanunu hakkında ilk adım atıldı ve hazırlanan kanun teklifi meclise sunuldu. İşte emeklilere ücretsiz ve indirimli olacak hizmetler ile yeni zam oranı...
17 milyon emekli bu haberi bekliyordu! Emekli Kart kanunu TBMM'de Kurban Bayramı ikramiyesine REKOR ZAM

17 milyon emekli bu haberi bekliyordu! Emekli Kart kanunu TBMM'de Kurban Bayramı ikramiyesine REKOR ZAM - Tüm emeklilerin büyük bir heyecanla beklemiş oldukları emekli kart kanun teklifi meclise sunuldu. TBMM'ye sunulan kanun teklifi kapsamında emeklilerin indirimli ve ücretsiz alacakları hizmetler belirlenirken aynı zamanda Kurban Bayramı ikramiyesi için rekor zam oranı belli oldu.

Emeklilere Emekli Kart Verilmesi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Ankara Milletvekili Umut AKDOĞAN imzasıyla meclise sunuldu. Meclise verilen kanun teklifi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara ramazan ve kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyesinin net asgari ücret tutarına yükseltilmesi talep edildi. İşte kanun teklifinin detayları...

EMEKLİLERE EMEKLİ KART VERİLMESİ VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

Emekli Kart

MADDE 1 - (1) 31/5/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bu Kanundan önce yürürlükte bulunan mülga sosyal güvenlik kanunlarına göre gelir veya aylık alan kişilere, 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşım Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlanna Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilere, 28/5/1986 tarihli ve 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarımn Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilere ve 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre şeref aylığı alan kişilere, gelir veya aylıkları ödeyen bankalarca, 23/2/2006 tarih ve 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kammu hükümlerine göre banka kartı niteliğini haiz Emekli Kart verilir.

(2) Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin ilgili mevzuatı uyarmca bu kanun kapsammdaki kişilere yönelik yapacağı her türlü ödemenin ve sundukları hizmetlerin bedellerinde sağlayacağı indirimlerin Emekli Kart kullamlarak uygulanması zorunludur.

(3) Emekli Kart uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun ve Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşü almarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birlikte çıkanlacak yönetmelikle düzenlenir.

emekli-kart-2.jpg

emekli-kart-1.jpg

Kanun teklifi ilk olarak TBMM plan ve bütçe komisyonunda görüşmeye alınacak. Burada yapılacak olan görüşmelerde onay alması durumunda mecliste gündeme gelecek. Milletvekillerinin onaylaması durumunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bu şekilde uygulamaya girmesi durumunda emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi asgari ücrete eşitlenecek ve bugünkü rakam üzerinden 3 bin liradan 17 bin 2 liraya çıkartılacak.