Emeklilere kötü haber! Bu emeklilerin Mayıs ayı emekli maaşı eksik yatacak kesinti yapılacak

Milyonlarca emekli Temmuz ayında açıklanacak olan ek zammı beklerken emeklilere yeni bir son dakika haberi geldi kötü haber verildi. Bu emeklilerin maaşları eksik yatacak emekli aylığında kesinti yapılacak!
Emeklilere kötü haber! Bu emeklilerin Mayıs ayı emekli maaşı eksik yatacak kesinti yapılacak

Emeklilere kötü haber! Bu emeklilerin Mayıs ayı emekli maaşı eksik yatacak kesinti yapılacak - Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu Temmuz zammı için geri sayım başlarken gözler açıklanacak olan Nisan ayı enflasyonu rakamına çevrilmişti. TÜİK tarafından Mayıs ayının ilk haftasında açıklanacak olan rakam ile ilk 4 aylık enflasyon farkı kesinleşmiş olacak.

TÜİK tarafından bugüne kadar Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonu açıklanırken Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyonu rakamlarının da ilan edilmesiyle emekliye enflasyon zammı için resmi rakam kesinleşmiş olacak. Bu rakam üzerine memur ve memur emeklisi olan kişiler sözleşme zammı alırken SSK ve BAĞKUR emeklisi ise refah payı olarak adlandırılan ek zam alıyorlardı. Ancak parasal sıkılaşma nedeni ile bu sene SKK ve BAĞKUR emeklisine ek zam verilmeyeceği iddiaları gündeme taşınmıştı.

EMEKLİLERE KÖTÜ HABER! HANGİ EMEKLİLERİN MAAŞINDA KESİNTİ OLACAK?

Çalışan emeklilerin maaşlarından kesilen miktar, işçi ve işveren katkı paylarının toplamına göre hesaplanıyor. Asgari ücret düzeyinde maaş alan emekliler, işçi katkı payı olarak 1006 TL, işveren katkı payı olarak da 3018 TL ödüyor. Böylece SGK’ya toplam 3 bin 286 TL ödenmiş oluyor.

emekli-kesintisi.jpg

Çalışan emeklileri ilgilendiren diğer hususlar şunlar; Emekli maaşının kesilmesi, çalışan emeklilerin kamuda 4A statüsünde çalışmaya başlamaları durumunda oluyor. Bu halde çalışan emekliler, SGK’ya sosyal güvenlik destek primi vermek zorunda kalıyor.

emekli-maas-kesintisi.jpg

Bu kişiler maaş bordrosuna bakarak Mayıs ayı maaşlarından yapılan kesintiyi öğrenebilecekler. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden emekliler için ise her hangi bir kesinti olmayacak ve bu kişiler kesintisiz olarak Mayıs ayı maaşlarını çekebilecekler ancak çalışan emekliler Mayıs ayı maaşlarını kesintiden dolayı eksik alacaklar.