Okullar için acil tatil kararı çıktı | Öğrencilerin beklediği son dakika tatil haberi az önce geldi

Son günlerde pek çok ilimizi etkisi altına alan toz fırtınası sebebi ile az önce son dakika tatil haberi duyuruldu! Gelen bir son dakika haberine göre çeşitli kentlerimizi etkisi altına alan toz fırtınası yüzünden o ilde okullar tatil edildi.
Okullar için acil tatil kararı çıktı | Öğrencilerin beklediği son dakika tatil haberi az önce geldi

Konuya ilişkin Çankırı Valiliği, resmi olarak yaptığı açıklamasında okullardaki tatil haberine ilişkin detayları açıklandı. Peki, okullar ne zaman tatil olacak, tatil kaç gün sürecek? İşte okullar tatil edildi haberinin detayları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 2-3 gündür Afrika’dan ülkemize hızlı bir giriş yapacak olan çöl tozu fırtınasına ilişkin uyarılarını peş peşe sıralıyordu. Beklenen fırtınalı hava dün pek çok ilimizde etkisini göstermeye başladı.

SAAT 13.00’TE TATİL EDİLDİ

Konuya ilişkin aktarılan son habere göre Çankırı ilinde başta resmi ve özel okullar olmak üzere İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları ve rehabilitasyon merkezleri bugün saat 13.00’ten itibaren tatil edildi. Tatilin sadece bugünlük geçerli olacağı açıklandı.

VALİLİK RESMİ OLARAK AÇIKLADI

Açıklamayı Çankırı Valiliği yaptı. Valilik, resmi olarak yaptığı açıklamasında okulların tatil olduğuna ilişkin detayları şu şekilde duyurdu:

“İlimizde beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle, 25 Nisan Perşembe günü saat 13.00’ten itibaren ilimiz merkez ve ilçelerimizdeki resmi ve özel tüm okullar, rehabilitasyon merkezleri, İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kursları tedbir amaçlı tatil edilmiştir. 13.00-20.00 saatleri arasında yaşanabilecek olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri alması ve riskli yapılardan uzak durması önem arz etmektedir”

TOZ FIRTINASI NEDİR, NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Yaşanan bu olay sonrasında pek çok kişi toz fırtınasının ne zamana kadar süreceğini merak etmeye başladı. Meteoroloji, uyarısında Afrika’dan ülkemize gelen toz fırtınalarına karşı uyarılarını peş peşe sıralamıştı. İnce kum taneciklerinin rüzgar yolu ile taşınması olayı olarak adlandırılan toz fırtınası genel olarak kurak ve yarı kurak bölgelerde görülüyor. Şehirlere ve farklı ülkelere rüzgar etkisi ile taşınan toz fırtınası hava kalitesini düşürebilmektedir.