VAKALAR ARTIYOR! 19 kişinin ölümüne neden oldu! Aşısı ve ilaçlı tedavisi de yok

Bir dönem koronavirüs salgını tüm dünyayı ters düz ederken şimdi de KKTC’den kötü haber geldi. Komşuda son günlerin kabusu olan Batı Nil Virüsü ortaya çıktı. Şu ana kadar 19 kişi hayatını kaybetti.
VAKALAR ARTIYOR! 19 kişinin ölümüne neden oldu! Aşısı ve ilaçlı tedavisi de yok

Aktarılan son habere göre Yunanistan’da 19 kişi Batı Nil Virüsü sebebi ile hayatını kaybetti. Uzmanların uyarısına göre vakalar hızla artmaya devam edebilir. Gelecek ay için vaka sayılarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

YUNANİSTAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin açıklamayı Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu yaptı. Yapılan açıklamada son bir hafta içerisinde 9 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu. Vefat edenlerin sayısının 19’a yükseldiği ifade edilirken, vakaların geneli olarak Orta Makedonya, Trakya, Batı Makedonya gibi bölgelerde görüldüğü aktarıldı. Ülkemizde ise henüz görülmedi.

SİVRİSİNEK ISIRMASI İLE BULAŞIYOR

Yapılan açıklamaya göre bu salgın genel olarak Culex isimli sivrisineklerin ısırması ile bulaşıyor. Ne yazık ki bu salgının engellenmesi için herhangi bir aşı ya da ilaçlı tedavi bulunmuyor. Sinek, kişiyi ısırdığı günden itibaren 2-14 gün içerisinde belirtiler görülmeye başlıyor. Bu süreler içerisinde aynı zamanda kuluçkaların işleve geçtiği de belirtiliyor.

Virüsün bulaştığı kişilerin genel olarak yüzde 80’inde herhangi bir belirti gözükmezken, yüzde 20’lik kısım salgını ağır belirtilerle geçiriyor.

Genel olarak ateş, halsizlik, kusma, baş ağrısı, kas ağrısı gibi belirtilerle salgın kendini gösteriyor.