Bu kış grip olmayacaksınız! En etkili yöntemi belli oldu!

Mevsim değişmesi ile beraber grip dönemi de başladı. Gripten korunmak için ne yapılmalı? Gripten koruyan yöntemler nelerdir?
Bu kış grip olmayacaksınız! En etkili yöntemi belli oldu!

Grip hastalığı özellikle kış aylarında insanları oldukça zorlayabiliyor. Hastalığın şiddetine göre insanlar çok zor dönemler yaşayabiliyorlar. Şiddetli grip geçirenler için hayat oldukça zor bir hal alıyor. Halsizlik o denli artıyor ki sürekli uyku hissi, bilinçsizlik, ağrı, nefes alma zorluğu gibi etkenler görülebiliyor. Peki gripten nasıl korunabiliriz?

GRİPTEN KORUNMA YOLLARI!

Dünya genelinde grip hastalığına karşı en komplike önlem grip aşısıdır. Grip aşıları her yıl bir önceki yılın grip virüsünün gösterdiği gelişime göre yenileniyor. Grip aşısı olunduğunda o virüse karşı vücut çok dirençli bir hale geliyor. Virüs vücuda girse bile etkili olamadığı için herhangi bir olumsuzluğa yol açamıyor. Bunun için herkesin yılda bir defa aşı olması gerekmektedir. Bu aşıyı olanlar çok büyük bir ihtimalle kış aylarında grip hastalığına yakalanmayacaklardır.

VÜCUT HAZIRLANMALI?

Grip hastalığına karşı insanların vücutlarını hazırlamaları gerekiyor. Grip ile mücadele edebilmek için güçlü bir bağışıklık sistemi olmalıdır. Bunu da çeşitli gıdaları tüketerek sağlamak mümkün. Özellikle C vitamini konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır.

Kış ayları öncesinde mandalina, limon, portakal, kivi gibi meyveler tüketilirse vücudun C vitamini ihtiyacı karşılanacaktır ve bu da bağışıklık sistemi üzerinde olumlu bir etki yapacaktır.

Grip hastası olmamak için güçlü bir bünyeye ihtiyaç vardır. Düzenli ve yeterli uykunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor. Bunun yanında sağlıklı beslenme, fazla kilolardan kurtulma da yarar sağlayacaktır.

Grip aşısı olup bağışıklık sistemlerini de hazır hale getirenlerin evlerine bu kuş grip hastalığı uğramayacak. Bunu yapmak için halen daha zaman bulunuyor.