Erken uyarı sistemi depremi saniyeler öncesinde bildi! 6.1 şiddetinde deprem yaşandı

Türkiye 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ederken Kazakistan'da son dakika deprem olduğu açıklandı. İşte depremin şiddeti ve son durum...
Erken uyarı sistemi depremi saniyeler öncesinde bildi! 6.1 şiddetinde deprem yaşandı

Erken uyarı sistemi depremi saniyeler öncesinde bildi! 6.1 şiddetinde deprem yaşandı - Türkiye 6 Şubat 2023 yılında yaşanan büyük depremin ardından ortaya çıkan büyük enerji nedeniyle peş peşe meydana gelen depremlerle sarsılmaya devam ederrken bir deprem haberi de Kazakistan'da meydana geldi.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığının Sismik İstasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Almatı'nın 31 kilometre güneyi olan 6,1 büyüklüğündeki deprem, yerel saatle 11.22'de meydana geldi. Almatı'da sarsıntı anında erken uyarı sisteminin devreye girdiği ve uyarı verildiği belirtildi. Depremin ardından büyük panik ve korku yaşandığı görüldü.

SON DAKİKA DEPREM! KAZAKİSTAN DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE, KAZAKİSTAN DEPREMİNDE SON DURUM NE, YIKILAN BİNA OLDU MU?

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığının Sismik İstasyon Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklaması ile ülkede 6.1 şiddetinde deprem meydana geldiği açıklandı. Depremin merkez üssü Almatı'nın 31 kilometre güneyi olarak açıklanırken depremin şiddeti ise 6,1 olarak ilan edildi.

erken-uyari-sistemi-devrede.jpg

Yaşanan depremin komşu ülke Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te de hissedildiği ve vatandaşların korku ile kendilerini sokağa attıkları görüldü. Konu hakkında açıklama yapan Almatı Acil Durumlar Departmanı vatandaşlara sakin kalmaları konusunda uyarıda bulunurken ilk gelen bilgilere göre depremde can kaybı olmadığı, hasar tespit konusunda ise çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Deprem sırasında çekilen görüntüler depremin şiddetini gözler önüne sererken yaşanan depremin hemen öncesinde erken uyarı sisteminin devreye girdiği ve saniyeler öncesinde depremi haber verdiği ifade edildi.