5 sene satmama sözü veren ÖTV'siz araç alacak! İlk arabasını alacaklara Cumhurbaşkanı müjde tarihi

İlk kez araba alacaklara ÖTV muafiyeti ve indirimi hakkında yeni açıklama gündeme bomba gibi düştü. 2. el araba ithalatı ve ÖTV'siz araç satışı hakkında detaylar...
5 sene satmama sözü veren ÖTV'siz araç alacak! İlk arabasını alacaklara Cumhurbaşkanı müjde tarihi

5 sene satmama sözü veren ÖTV'siz araç alacak! İlk arabasını alacaklara Cumhurbaşkanı müjde tarihi - Yükselen araç fiyatları vatandaşın cebini adeta alev alev yakarken 1 milyon TL bandına dayanan sıfır araç fiyatları 2. el araç piyasasında da fiyatların yükselmesine neden olmuştu.

Yaşanan yükseliş nedeniyle alt gelir grubu sonrasında orta gelir grubu vatandaşlarda araç satın alamaz hale gelirken gözler araç fiyatlarını düşürecek hamlelere çevrilmişti. Bunlar arasında en dikkat çekenlerin başında 2. el araç ithalatı ve ilk arabasını alacak kişilere yönelik özel destekler olarak öne çıkmıştı.

SIFIR ARAÇ FİYATLARINA DEVLET MÜDAHALESİ! İLK ARABASINI ALANLARA ÖTV İNDİRİMİ VE ÖTV'SİZ ARAÇ MUAFİYETİ GELİR Mİ?

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükselişin önünü kesmek ve böylelikle 2. el araba fiyatlarını da düşürmek isteyen hükümetin bunun için ÖTV'siz araç satışı yapabileceği ya da en azından ÖTV indirimi ile sıfır araba alma imkanı sunabileceği belirtildi. 2024 yerel seçimleri öncesi hükümetin fiyatları düşürmek için bu uygulamaları hayata geçirebileceği ya da seçim öncesinde oy oranlarına göre bu düzenlemeyi seçim vaadi olarak açıklayabileceği belirtildi.

otv-satisi-indirimi.jpg

2.EL ARABA İTHALATI SON DURUM NE, İKİNCİ EL ARAÇ İTHALATINA ONAY ÇIKAR MI?

Ülkemizde büyük bir cari açık olması nedeniyle ikinci el araba ithalatı konusunda hükümetin temkinli davrandığı belirtilirken Ticaret Bakanlığı tarafından konu hakkında çalışıldığı iddia edildi. Düzenleme kapsamında ilk arabasını alanlara 5 sene satmama şartı ile model ve yıl şartı ile böyle bir izin verilebileceği, ancak onayın ağır koşullara bağlanabileceği ifade edildi.

Söz konusu düzenlemeler kamuyou tarafından yakından takip edilirken ÖTV indirimi ve ikinci el araç ithalatı ile kısa süreli araç fiyatlarına müdahale yapılabileceği, stoklu olarak saklanan araçların böylelikle piyasaya sürülmesinin önünün açılabileceği ifade edildi.