SON DAKİKA Türkiye'ye meteor düştü! Trabzon, Malatya, Erzurum, Gaziantep, Elazığ ve çevre illerden görüldü

Türkiye'ye düşen göktaşı büyük heyecan yaratırken göktaşının düşüş anı pek çok kişi tarafından kaydedildi.

SON DAKİKA Türkiye'ye meteor düştü! Trabzon, Malatya, Erzurum, Gaziantep, Elazığ ve çevre illerden görüldü - Yapılan son dakika açıklaması ile bu akşam saatlerinde Türkiye'nin pek çok ilinde eş zamanlı olarak görülen bir göktaşının düştüğü iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Malatya, Erzurum, Elazığ, Gaziantep ve çevre illerden gökyüzünde görülen bir ışık parlaması yaşandı. Gökyüzünde havanın aydınlanmasının sebebi henüz resmi olarak açıklanmazken görüntüleri izleyen pek çok kişi düşen cismin ve ışığın nedeneni göktaşı olarak açıkladı.

GÖKTAŞI NEDİR, NEDEN DÜŞER, DÜŞERSE NE OLUR?

Meteor, meteorit, göktaşı, meteoroit veya halk arasında kayan yıldız-düşen yıldız, yıldız kayması, küçük boyutlu bir kuyruklu yıldız ya da asteroit veya diğer cisimler kaynaklı çarpışmalar nedeniyle uzayda savrulan cisimlerin, Dünya'nın üst atmosferindeki hava molekülleriyle çarpışarak akkor haline geldikten sonra hızlı hareketiyle ve bazen de ardından parlayan bir materyal saçan bir ışık çizgisi oluşturarak Dünya atmosferinden görünür bir şekilde geçen enkaz parçalarıdır.

meteor.jpg

TÜRKİYE'YE METEOR MU DÜŞTÜ?

Elazığ, Malatya, Gaziantep, Trabzon ve Sivas gibi pek çok ilde görüntülenen olayın göktaşı düşmesi olduğu ifade edilirken konu hakkında ise ne yazık ki henüz resmi açıklama gelmedi.

Göktaşının tam olarak hangi ile ya da ilçeye düştüğüne dair de bilgi verilmezken 7 ilden gökyüzünde ani ışık parlamasının görüldüğü belirtildi.