Muğla Dalaman'da orman yangını!

Muğla’nın Dalaman ilçesinde başlayan orman yangını korkuturken ekiplerin hızlı müdahalesi ile büyümeden söndürülmesi başarıldı.
Muğla Dalaman'da orman yangını!

MUĞLA (İHA) – Yaz mevsiminin gün geçtikçe yaklaşması ile beraber Türkiye’de orman yangınlarına ilişkin işaretler gelmeye başladı. Bugün Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Dalaman Barajı’na yakın bir yerde çıkan orman yangını hemen ihbar edildi.

İhbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü çok hızlı bir şekilde ekipleri sevk ederek orman yangınının söndürülmesi çalışmaları başladı. Karadan ve havadan yapılan müdahale le ekipler kısa sürede orman yangınını daha fazla büyümeden kontrol altına alarak söndürdüler.

DALAMAN’DA ORMAN YANGININA HIZLI MÜDAHALE

Yangın, Dalaman ilçesi Elcik Mahallesi yakınlarında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Dalaman Barajı'na yakın bir noktada henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE EDİLDİ

Yangının tespit edilmesi üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Kısa sürede bölgeye varan ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti. Yangına, 1 ilk müdahale aracı ve 2 arazöz ile karadan, 1 helikopterle de havadan müdahale eden ekiplerin hızlı müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü.

Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması gerçekleştirilirken, yapılan ilk incelemelere göre yangında 1 dekar alanın zarar gördüğü tespit edildi.

Yangınla ilgili olarak inceleme başlatıldığı bildirildi. Görevli ekipler yangının çıkış nedenini belirlemeye çalışıyorlar. Herhangi birisinin müdahalesi ile orman yangınının çıktığı tespit edilirse olayla alakalı olarak savcılık soruşturması başlatılacak.