MASKİ'den Manisa'ya altyapı atağı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü il genelinde vatandaşlara çok daha iyi hizmet verebilmek için yatırımlara aralıksız devam ediyor.
MASKİ'den Manisa'ya altyapı atağı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’nın çeşitli yerlerinde aynı anda birden fazla proje için çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar ile beraber vatandaşların daha sağlıklı bir içme suyuna kavuşmaları hedeflenirken alt yapı yatırımları ile de Manisa’nın altyapısı güçlendiriliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin en aktif birimlerinden olan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü vatandaşların da takdirini kazandı. Vatandaşların taleplerini değerlendiren birim bu taleplere göre bir çalışma programı çıkarıyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kırkağaç ilçesi Aksu Tesislerinden bölgeye daha verimli içme suyu ulaştırmak adına başladığı sondaj çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü Akhisar ilçe merkezine daha kaliteli ve verimli su ulaştırmak için Seyitahmet Tesisleri içerisine açtığı 2 adet sondajın enerjisini karşılamak üzere başlattığı enerji nakil hattı döşeme çalışmalarını tamamlarken Selendi ilçesine bağlı Yıldız mahallesinde zamanla deformasyona uğrayan içme suyu terfi hattında 4,5 kilometrelik yenileme çalışması gerçekleştirdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşanan kuraklık nedeniyle yeraltı su kaynaklarının hızla azalmasına rağmen il genelinde vatandaşlara daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Kırkağaç ilçesindeki Aksu Tesislerinden bölgeye daha verimli içme suyu kaynağı ulaştırmak adına başladığı sondaj çalışmalarına devam ediyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığından Şube Müdürü İlker Kılıç, delgi işlemleri devam eden çalışmayı takip ediyor. Sondaj çalışmaları tamamlandığında ve yeterli suya ulaşıldığında alınan numune teste gönderilecek ve olumlu sonuçlanması durumunda hat bağlantıları yapılarak bölgenin kullanımına sunulacak.

Yıldız Mahallesine daha verimli içme suyu ulaşacak

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşlara daha sağlıklı altyapı sistemleri sunmak adına yoğun mesaisini sürdürüyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Selendi ilçesine bağlı Yıldız Mahallesi’nde de zamanla deformasyona uğrayan içme suyu terfi hattında yenileme çalışması gerçekleştirildi. Mahallede geçtiğimiz senelerde 50 metreküplük prefabrik içme suyu deposu da inşa edildi. Yenilenen hattın yeni depoya bağlantısı yapıldı. Hatta yapılan 4,5 kilometrelik yenileme işi sayesinde, mahalleye kesintisiz ve daha verimli su ulaşması sağlandı.