Dedikleri bir bir çıkan Japon deprem uzmanından 7,5 büyüklüğünde DEPREM alarmı

Deprem, ne yazık ki ülkemizin en büyük gerçekleri arasında yerini alıyor. Daha önce yaptığı açıklamalarla dikkat çeken deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, önemli açıklamalarda bulundu. Deprem riskine karşı uyaran uzman ismin açıklamaları haberimizde
Dedikleri bir bir çıkan Japon deprem uzmanından 7,5 büyüklüğünde DEPREM alarmı

Konuya ilişkin gelen bir son dakika haberine göre TGRT’nin canlı yayınına katılan deprem uzmanı, Büyük İstanbul depremi için önemli ifadeler kullandı. Olası bir deprem olması halinde İstanbul’un 6,85 – 7,5 büyüklükleri arasındaki bir depreme hazır olması gerektiğini ifade eden uzman isim İstanbul’un dışında da pek çok ili deprem için uyardı.

BÜYÜK DEPREM GELİRSE KİMSE ŞAŞIRMASIN

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki TGRT Haber’in canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Büyük İstanbul depremi için beklenen açıklamayı yapan uzman isim, büyük depremin yakında gelmesi halinde kimsenin şaşırmaması gerektiğini söyledi.

7,2 ŞİDDETİNE KADAR DEPREM OLABİLİR

Vatandaşların depreme hazır olması gerektiğini ifade eden Japon Uzman, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biriken enerji artık patlamak üzere, her an deprem olursa şaşırmayalım. Herkes hazır olsun. (Bireysel olarak neler yapabiliriz?) Öncelikle 3 kademe var. Zemin iyi mi kötü mü? Zemin iyiyse zarar fazla olmuyor. İkincisi ruhsat-iskan var mı? Tam kontrolün ardından binanın yapılıp yapılmadığına bakılabilir. Üçüncü olarak da 2000'den sonra yapılan bir bina mı? Bu 3 madde kontrol edildikten sonra, biraz rahat olabilirsiniz. 3'ü de kötüyse 'büyük bir depremde kötü olabilir' diye düşünebilirsiniz”

İstanbul’da olası bir deprem için de şiddet rakamı veren deprem uzmanı 6,8 ile 7,2 arasında bir deprem olabileceğini belirtti.

RİSK ALTINDAKİ DİĞER İLLER

Yoshinori Moriwaki, açıklamasının devamında İstanbul dışında riskli illeri, “Elazığ'dan sonra domino taşı gibi. Bingöl-Karlıova, Muş-Bitlis. Üçüncü olarak İzmir” şeklinde sıraladı.

İzmir’de fay hattının kırılmadığını ancak kırılabileceğini vurgulayan uzman isim, Bornova bölgesinde yumuşak zeminlerin olduğunun da altını çizdi.