Bursa’daki 4,1 DEPREM sonrasında korkutan açıklama geldi! Herkes hazırlığını TAMAMLASIN

Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülke olduğu herkes tarafından biliniyor. Bugün gündüz saatlerinde Bursa’da meydana gelen 4,1 şiddetindeki deprem tedirginliğe yol açarken vatandaşlar bu depremin öncü bir deprem olup olmadığını merak ediyor.
Bursa’daki 4,1 DEPREM sonrasında korkutan açıklama geldi! Herkes hazırlığını TAMAMLASIN

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan, bugün Bursa’da meydana gelen depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Depremin öncü bir deprem olmadığını ifade eden Ercan, bölgedeki tehlikeyi de söylemeyi ihmal etmedi.

“ÖNCÜ DEPREM OLDUĞU SÖYLENEMEZ”

Açıklamasını sosyal medya üzerinden yapan Ercan, “Bursa Gemlik Körfezi'nde 23 Şubat 2024 15:14’de M4,0 büyüklüğündeki deprem olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez” dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-23-170434.png

“BU YANLIŞI HALK CANIYLA ÖDEYECEKTİR”

Meydana gelen 4,1 şiddetindeki depremin öncü bir deprem olmadığı konusunda vatandaşları rahatlatan Ercan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır. Bursa’da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır.

İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır”

İlginizi çekebilecek diğer deprem haberleri:

NE OLMUŞTU?

AFAD ve Kandilli saat 15.14 civarında Bursa’da meydana gelen depremin detaylarını duyurdu. Merkez üssünün Bursa Gemlik olduğu aktarılan depremin şiddeti Kandilli tarafından 4.0, AFAD tarafından ise 4,1 olarak ifade edildi. Depremin derinliğinin 4,9 km olarak belirtilmesi vatandaşları tedirgin etti.