Hazırlanın çok daha kötüsü geliyor! Naci Görür Türkiye'de 9 şiddetinde deprem olacak diyerek o ili uyardı

7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük depremle sarsılan Türkiye'de bir sonraki büyük deprem nerede olacak sorusuna yanıt geldi. Türkiye'de 9 şiddetinde deprem olur mu, beklenen Marmara büyük İstanbul depremi uyarısı...
Hazırlanın çok daha kötüsü geliyor! Naci Görür Türkiye'de 9 şiddetinde deprem olacak diyerek o ili uyardı

Hazırlanın çok daha kötüsü geliyor! Naci Görür Türkiye'de 9 şiddetinde deprem olacak diyerek o ili uyardı - Türkiye 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremle büyük bir yıkıma uğrarken 11 ilimizde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli biri 7.7 diğeri ise 7.6 şiddetindeki iki deprem 5 ilimizi adeta yerle bir ederken 11 ilde çok sayıda binanın yıkılmasına neden olmuştu. Yaşanan deprem felaketi bir kere daha gözleri Türkiye'nin göz bebeği İstanbul'a çevirirken İstanbul depremi hakkında son açıklama Prof. Naci Görür tarafından yapıldı.

NACİ GÖRÜR SON DAKİKA BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMAS! BÜYÜK MARMARA DEPREMİ NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

MEF Üniversitesi ile İstanbul İnşaatçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘İstanbul ve deprem’ konulu konferana katılan Prof. Dr. Naci Görür burada önemli açıklamalar yaptı.Marmara girişinden Tekirdağ’a kadar 160 kilometrelik fay olduğunu söyleyen Görür, "1912’deki Şarköy depreminde bu fayın kırıldığını saptadık. Dolayısıyla burası deprem üretmeyecek. Bu iyi haber. Ancak Yeşilköy açıklarına kadar olan fay ile Adaların güneyindeki fay İstanbul’da deprem üretecek." diyerek bu bölgeyi uyardı.

naci-gorur-deprem.jpg

Beklenen depremin şiddeti hakkında da açıklamalar yapan Naci Görür "Bu iki fay birden kırılırsa İstanbul’da 7.4’lük deprem yaşanacak. Yani kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacak. İstanbul’da birçok yerde yeraltı suyu var, diğer yandan deprem dalgalarının kayma hızları da oldukça önemli. Anadolu yakası daha avantajlı çünkü zemin yapısı görece daha güçlü.

Ancak Avrupa’nın kuzey kesimlerini bu dalgalar mahvedecek. Anadolu yakasında depremin en şiddetli olduğu yerler az. Avrupa yakasında ise tarihi Yarımada’dan Silivri’ye kadar olan ilk 10-15 kilometre 9 şiddetini görür.” diyerek yaşanan depremin şiddetinin 9'u bulabileceğini söyledi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Prof. Naci Görür'ün yapmış olduğu açıklamalardan derlenmiş olup, usakgundem.com editörleri tarafından haberleştirilmiştir. Söz konusu ifadeler tahminlerden ibaret olup bugünün teknolojisi ile olabilecek depremleri kesin olarak önceden bilmek mümkün değildir.