AFAD ve Meteoroloji'den son dakika uyarısı! 23 il için afet ikazı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AFAD 23 il için acil koduyla uyarı verdiler. Çok sayıda bölgede sağanak ve kuvvetli sağanak yağışların beklendiği açıklanırken vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
AFAD ve Meteoroloji'den son dakika uyarısı! 23 il için afet ikazı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumuna dair yeni değerlendirmeler yapıldı. Bu değerlendirmeler çerçevesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bu hafa ortasından itibaren düşmeye başlayacak. Özellikle iç ve batı kesimlerinde sıcaklık düşüşlerinin 6 dereceye varabileceği açıklandı. Ancak tek değişiklik sıcaklıkların azalması olmayacak ve çok sayıda ilde kuvvetli sağanak yağışlar görülecek.

BU GECE BAŞLAYACAK!

Meteoroloji tarafından yapılan son uyarıya göre kuvvetli sağanak yağışlar bu geceden itibaren etkili olmaya başlayacak. Yağışların ilk etkileyeceği il ise Antalya olarak açıklandı. Sağanak ve gök gürültülü sağanak Antalya’nın merkez ilçelerinde şiddetli olabilecek. Serik ilçesinde ise bu gece çok kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Isparta’nın güneyi ile Burdur’un batısında da yer yer çok kuvvetli sağanak yağışların görüleceği açıklandı. Bu bölgeler için ani su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, kısa süreli fırtına, kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken hem yetkililerin hem de vatandaşların hazırlıklı olmaları istendi.

AFAD’DAN UYARI MESAJI!

Meteoroloji’den alınan bilgiler ışığında vatandaşlar AFAD tarafından da uyarıldılar. AFAD’on açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 2 Şubat Pazartesi günü, akşam saatlerinden itibaren; Antalya’nın merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Aksu, Kemer) çok kuvvetli yer yer şiddetli; batı ilçeleri (Kumluca, Finike, Demre, Kaş) ile gece saatlerinden sonra Serik'de kuvvetli ve çok kuvvetli; Isparta'nın güneyi (Sütçüler, Aksu, Yenişarbademli, Eğirdir) ve Burdur'un doğusunda (Bucak, Çeltikçi, Ağlasun) yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

23 İL İÇİN UYARI VERİLDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AFAD 23 il için uyarıda bulundular. Bu iller içerisinde 6 tanesi için turuncu kod verildi. Turuncu kod uyarısı yapılan iller Antalya, Isparta, Burdur, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale olarak açıklandı.

17 il için de sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kod uyarısı verilen iller de Hakkari, Şırnak, Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Manisa, Aydın ve İzmir olarak ilan edildiler.