Ali Küçük

Ali Küçük

Köşe yazarımız Ali Küçük’ün kaleminden; Ali Küçük Kimdir?

Ali KÜÇÜK Maarif  Müfettişi -UŞAK         

31.12.1952Kastamonu-Tosya-Kayaönü Köyü doğumlu.

         1971 yılında Kastamonu Göl İlköğretmen Okulundan mezun oldu. Şırnak, Kastamonu, Afyon illerinde öğretmenlik yaptı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi.  1995 yılında İlköğretim Müfettişi olarak Afyonkarahisar’da göreve  başladı. 2017 yılı Haziran ayında Maarif Müfettişi olarak emekli oldu. Eşi emekli ebe-hemşiredir. Boğaziçi Üniversitesi mezunu, Devrim Yener  ve  Civan Tamer isimli  İki oğlu, Ilgaz Mert , Selin isminde iki torun sahibidir.

       1968 yılından bu yana şiir yazmaktadır. Şiirleri çeşitli dergi, gazete, bülten ve antolojilerde yayınlanmıştır. Ulusal yarışmalarda çeşitli ödülleri vardır. TRT repertuarında 12805 sıra numarasında “ Kırık Kalbim Sende Kalsın” isimli Türk Sanat Müziği eserinin güftesi kendisine aittir. Ayrıca TRT Müzik Dairesi Başkanlığınca yayınlanır oluru verilen 11 adet, Türk Sanat Müziği normunda güftesi vardırGüfte ve Bestesi kendine ait ve amatörce hazırladığı”Atatürk’ün Selamı Var” isimli ,tarih kültür ağırlıklı  bir müzik klibi vardır. Ayrıca Nazım HİKMET’in KUVAY-İ  MİLLİYE DESTANINDAN bir bölümünü KUVAY-İ   MİLLİYE ve AFYON olarak   uyarlayıp  Karahisar Kalesi  Türküsü ile  kendisi okuyarak slayt yapmıştır. 1996-99 yılları arasına  Afyonkarahisar ER TV de  üç yıl süreyle ŞİİRLERİYLE ŞAİRLERİMİZ  adıyla  99 canlı yayın gerçekleştirmiştir. Afyonkarahisar yerel gazeteleri  ODAK ve KURTULUŞ  gazetelerinde  köşe yazarlığı yapmıştır

          " RÜZGARI ÇİÇEĞE SUNMAK " ilk şiir kitabıdır. İkinci ŞİİR kitabı BULUTTAKİ ŞAİR 2013 yılında  yayınlanmıştır. 3. Şiir kitabı basıma hazırdır. İki öykü kitabı yayın hazırlıklarını sürdürmektedir..

Bir Merhaba Bir Selam ,Köylüm Benim, Sevdiğim,Vah Şu Bizim Bacılara isimli çalıp söylediği ve Ayhan AYDIN’nın  notaya alarak söylediği Bu Son Harman, Be  Gönül, Tel Ağladı  Ben Ağladım isimli halk müziği eserleri mevcuttur.      

                             KİŞİ

                 Sevgisi kadar MUTLU

                    Bilgisi kadar KARARLI

                      Ürettiği kadar ONURLU

                        Paylaştığı kadar BÜYÜK

                           Merhameti kadar SAYGIN

                               Dürüstlüğü kadar İNSANDIR !

                                    Felsefesini, yaşantısına uygulama çabasındadır

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçük Arşivi