YARIN ŞEMSİYELERİNİZİ UNUTMAYIN!

Uşak ve çevresinin bu hafta bol yağış alması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ilimiz yarından itibaren yağışlı bir havanın etkisine giriyor.
YARIN ŞEMSİYELERİNİZİ UNUTMAYIN!

Meteoroloji'nin bugünkü güncel hava durumu raporuna göre yeni haftada yağışlı günler kendini gösterecek. Tahminlere göre Uşak’ta hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken yoğun yağış bekleniyor.

Uşaklı çiftçiler için yeniden umut olan yağışların Uşak’ın içme suyunun artmasında da etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ölçüm ve tahminlerine göre;     Bu haftaki yağışlar sadece Uşak’ta değil Türkiye’nin genelinde etkili olacak. Hafta boyunca sürecek yağışların, İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Konya, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta da sağanak yağmur bekleniyor.

UŞAKLI ÇİFTÇİLER BEREKET GETİRMESİNİ DİLİYOR

Oldukça kurak geçen yaz ve sonbahar aylarında ürünlerinin yetişmemesinden yakınan Uşaklı çiftçiler, bir hafta boyunca yağması beklenen yağmurlarla umutlandı.

Konu ile ilgili www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesine açıklamalarda bulunan Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, “İnşallah ilimize bol yağış olur. Ekim ve dikim yapıldıktan sonra neredeyse hiç yağış olmadı diyebilirim. Bu durum bizi çok endişelendirdi. Bu hafta yağması beklenen yağmurların, ekinlerimizin yeşermesi ve büyümesi bakımından çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

İÇME SUYUNU DA FAYDASI OLACAK

İlimize bu hafta yağması beklenen sağanak yağmurların, Uşak’ın içme suyu ihtiyacını karşılayan önemli kaynaklardan biri olan Küçükler Barajı’nda su seviyesinin yükselmesine büyük katkı sağlaması da söz konusu.

Maksimum su kapasitesi 12 milyon 800 bin metreküp olan ve kurak giden aylarda kapasitesi 440 bin metreküpe gerileyen Küçükler Barajında da su seviyesinin yükseleceği öngörülüyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir